Επίσκεψη του υποψηφιου Δημάρχου Δημήτρη Μαρίνου Κουρή στο νοσοκομείο


1488882_676614139067882_1833923487_n

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Δημήτρης Μαρίνος-Κουρής με αντιπροσωπεία από την δημοτική παράταξη «Ζακυνθινή Αναγέννηση», επισκέφτηκε τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του νοσοκομείου και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι εργαζόμενοι και εκπρόσωπος από τη διοίκηση του νοσοκομείου απευθύνθηκαν στο κ. Κουρή λέγοντας του ότι η κατάσταση είναι εφιαλτική από έλλειψη προσωπικού (όχι μόνο δεν καλύπτουν τα κενά προσωπικού αλλά άμεσα 38 άτομα θα φύγουν από το νοσοκομείο για να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας με κίνδυνο να κλείσουν κλινικές), φαρμάκων, πιστώσεων και συνθηκών εργασίας. Ταυτόχρονα τόνισαν τις ευθύνες των μέχρι τώρα Δημάρχων, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού, οι οποίοι όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκαν στα προβλήματα των εργαζομένων και δεν συνέβαλλαν στην επίλυση των τεράστιων λειτουργικών προβλημάτων του νοσοκομείου αλλά λοιδορούσαν και κατήγγειλαν τους εργαζόμενους ως κύριους υπεύθυνους για την υπάρχουσα κατάσταση, αθωώνοντας τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Δημήτρης Μαρίνος-Κουρής είπε τα εξής :

«Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι οικτρή. Αφού πρώτα ενοχοποίησαν το σύνολο των εργαζομένων, με μεμονωμένα περιστατικά, μετά περικόπτουν προσωπικό, πιστώσεις και δομές υγείας αδιαφορώντας αν πεθαίνουν άνθρωποι διότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να γκρεμίσουν τη δημόσια υγεία ώστε να αποκτήσουν ιδιώτες τα φιλέτα στην υγεία και οι οποίοι θα κερδοσκοπούν σε βάρος της ζωής των φτωχών ανθρώπων.

Εμείς ως δημοτική κίνηση θα είμαστε σταθεροί συμπαραστάτες στο αγώνα των εργαζομένων για δημόσια υγεία δωρεάν και υψηλού επιπέδου. Η συμπαράσταση μας δεν μπορεί να είναι οικονομική ή θεσμική διότι δεν προβλέπεται από την υπάρχουσα νομοθεσία αλλά εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από το υπάρχον νομικό πλαίσιο για να δηλώνουμε αναρμόδιοι όπως έκαναν όλοι οι μνημονιακοί Δήμαρχοι. Εμείς θα αγωνιστούμε μαζί σας. Η εγγύηση για την στάση μας αυτή είναι η πολιτική μας προέλευση και διαδρομή».

Πηγή: http://dkzan.gr/draseis/item/87

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s