Παράνομες τις επιλογές διευθυντών στο δήμο, έκρινε ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου


Σοβαρό πρόβλημα και αναταραχή στο Δήμο έχει προκληθεί από τον τρόπο που έγιναν οι κρίσεις των Διευθυντών καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες έγιναν παράνομα και ήδη έχει ενημερωθεί για το θέμα το Υπουργείο Εσωτερικών.

ERGAZOMENOI-685x320 Το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Ζακυνθίων είναι ανάστατο από όλα όσα έχουν συμβεί, θέτουν θέμα αξιοκρατίας αλλά και εφαρμογής των νόμων. Οι κρίσεις έγιναν χωρίς να τηρηθούν όσα προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο και για το λόγο αυτό κρίθηκαν παράνομες τόσο από τον Επίτροπο του Ελεγκρικού Συνδρίου όσο και από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος καλείται να απαντήσει γιατί συνέβησαν όλα αυτά που δημιούργησαν αφενός τριβές στις σχέσεις των υπαλλήλων αφετέρου αρνητική εικόνα για το Δήμο μας στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο ενημερώθηκε για το ζήτημα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να γίνουν παράνομα κρίσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων καθώς το ζήτημα σέρνεται από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έγγραφο του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που με πράξη του χαρακτηρίζει παράνομες τις διαδικασίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία του Δήμου ταξίδεψε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών που τους ενημέρωσε και πήρε την ίδια απάντηση για μη νόμιμες διαδικασίες.

Μετά από αυτές τις αρνητικές εξελίξεις έχει “παγώσει” η διαδικασία κρίσης Προϊσταμένων και θα πρέπει ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης να επαναπροκηρύξει τις κρίσεις Διευθυντών τηρώντας το γράμμα του νόμου.

Πηγή: Εφημερίδα Ερμής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s