Μήνυμα αλλαγής στα Ιόνια στέλνει ο Θ. Γαλιατσάτος


Μήνυμα αλλαγής στα Ιόνια έστειλε από τη Ζάκυνθο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΑΝ.Α.ΣΑ. Θοδωρής Γαλιατσάτος συνεχίζοντας τον προεκλογικό του αγώνα.

galiatasatos Αναφέρθηκε σε όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Άσκησε κριτική στον Περιφερειάρχη που δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τη συγκυβέρνηση, ενώ τόνισε πως είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση που οι αυτοδιοικητικές και όχι μόνο εκλογές αποκτούν τόσο έντονο πολιτικό χαρακτήρα.
Ο κ. Γαλιατσάτος ανέλυσε με ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο τρόπο την πολιτική κατάσταση και όλα σχεδόν τα σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Αποκάλυψε τις αστοχίες, τις αποτυχίες και τις ολέθριες για την Περιφέρεια συνέπειες της πολιτικής, που άσκησαν οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας μας στα μνημόνια.
Αντέταξε το συγκροτημένο και ρεαλιστικό λόγο της ΑΝΑΣΑ αφού το πρόβλημά μας, αυτή τη στιγμή, όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι να φέρουμε τις προτάσεις που έχουμε μπροστά στην κοινωνία, να γίνει κατανοητό ότι δρόμος ο οποίος λέμε εμείς και εφαρμόσιμος είναι τώρα και θα μας πάει σε μια άλλη κατεύθυνση αύριο.
Στο επίκεντρο της επίσκεψής του βρίσκεται και η διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίου, καθώς έχει ξεκινήσει επαφές σχετικά με το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νησί μας. Δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Περιορίστηκε αν πει ότι τα κριτήρια επιλογής δεν θα είναι αμιγώς κομματικά αφού προέχει ο βαθμός αποδοχής από την κοινωνία.
Δεν θα μείνει μόνο εκεί. Θέλει να ακούσει τη γνώμη και τα προβλήματα των πολιτών, τους οποίους καλεί σε ανοικτή σύσκεψη-συζήτηση σήμερα στις 7μμ στο Διοικητήριο, σχετικά με τις προοπτικές της Περιφέρειας Ιονίων, ιδιαίτερα εν όψει των εκλογών της 18ης Μαΐου.

Εκλογές με πολιτικά χαρακτηριστικά
Ξεχωριστό είναι το νόημα της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης του προσεχούς Μαΐου για τον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ αφού για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση λαμβάνει πολιτικό περιεχόμενο. “Ως αυτοδιοικητική παράταξη πρέπει να ασχοληθούμε με τις επιπτώσεις που απορρέουν από τη μνημονιακή πολιτική”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Στάθηκε και στο θεσμικό πλαίσιο του “Καλλικράτη” το οποίο δεσμεύθηκε πως “θα το αλλάξουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία σε πανελλαδικό επίπεδο. Επιδιώκουμε μια αυτοδιοίκηση με πόρους και αρμοδιότητες και κυρίως συμμετοχή των ίδιων των πολιτών”

Κριτική στον Περιφερειάρχη
Αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο της Περιφέρειας ασκώντας κριτική στον κ. Σπύρου διότι “δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες για το λόγο ύπαρξή της και την προσφορά της σε αυτούς. Πολύ περισσότερο δεν ήθελε να σπάσει αυγά και να συγκρουστεί με τη συγκυβέρνηση. Δυστυχώς η διαχείριση των αποφάσεων δεν ήταν η σωστή για αυτό και δεν απέδωσε καρπούς. Οι περισσότερες από αυτές δεν έφθασαν ποτέ στην κεντρική διοίκηση των Αθηνών. Οι φωνές αμφισβήτησης στο νότιο Ιόνιο είναι πολλές”. Όσον αφορά την παράταξή του υπεραμύνθηκε ότι δούλεψε με τρόπο κριτικό, ωστόσο κανείς δεν αξιοποίησε τις προτάσεις της, και πρόσθεσε “μπορεί να είμασταν πολιτικά απέναντί τους αλλά παρόλο που θέλαμε να προσφέρουμε δεν μας το ζήτησαν”

Οι στόχοι
Ο κ. Γαλιατσάτος δεν έμμεινε μόνο στην κριτική αλλά δεσμεύθηκε να αλλάξει την κατάσταση. Να αποκαταστήσει την οντότητά της ως νησιωτική στο πανελλήνιο. “Δεν μένουμε μόνο στην πρακτική αυτή αλλά θα αξιοποιήσουμε κάθε ανθρώπινο δυναμικό προς όφελος των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθά η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε προτελευταίοι στην απορροφητικότητά τους”, τόνισε.

Συστράτευση
Αναγνώρισε ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με πέταλα για αυτό κάλεσε σε συστράτευση τους πολίτες σε ένα καλύτερο αύριο. Υποσχέθηκε να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για να πάψουν οι πολίτες να υποφέρουν. “Η ΑΝΑΣΑ είναι στο κέντρο της ανατροπής για τα Ιόνια. Η συσπείρωση ξεπερνά τα κομματικά όρια. Ωστόσο είναι τιμή μας που μας στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω ότι το ίδιο θα πράξουν και πάλι οι “Οικολόγοι Πράσινοι”, ανέφερε ο ίδιος.

Τις επόμενες ημέρες τα ονόματα
Επτασφράγιστο μυστικό κράτησε ο κ. Γαλιατσάτος κάθε πληροφορία για εκείνους που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του, ανακοινώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά τα πρόσωπα των υποψηφίων. “Οι επιλογές που θα κάνουμε εντάσσονται στην προσπάθεια αξιολόγησης όσων ενδιαφέρονται ανάλογα τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Μοναδικό κριτήριο η αποδοχή τους από την κοινωνία και όχι η κομματική τους ταυτότητα”, δήλωσε.

Έρχεται η μεγάλη αλλαγή
Ο Βουλευτής μίλησε για την ώρα της μεγάλης ανατροπής καθώς “αλλάζουμε τη χώρα, μας το αναγνωρίζουν, μας ακολουθούν συστρατεύονται. Αναλαμβάνουμε το μεγάλο καθήκον και ιστορικό βάρος των συνεχών συγκρούσεων με τις δυνάμεις που μας οδήγησαν στο μνημόνιο”.
Έστειλε το μήνυμά του προς όλους δηλώνοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα στο Ιόνιο”, ενώ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση αναφέρθηκε “στα επικοινωνιακά τρυκ του τύπου αποκλεισμού ορισμένων κατηγοριών αλλοδαπών από τις κάλπες, στη μετάθεση των ευρωεκλογών στο β γύρο των αυτοδιοικητικών για να αποφύγει τα αρνητικά αποτελέσματα”.

Οι κάλπες
Ειδική αναφορά έγινε στις Ευρωεκλογές και και εκείνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως “η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλων διαστάσεων. Δίνουμε βαρύτητα στους δήμους και τις περιφέρειες. Η απάντηση που πρέπει αν σταλεί είναι ήττα των μνημονιακών δυνάμεων και ενίσχυση των συνδυασμών μας”.
Σκιαγραφώντας το προφίλ των υποψηφίων του κόμματος επεσήμανε ότι “έχουμε ανάγκη από αριστερούς περιφερειάρχες και δημάρχους. Από έντιμους και τίμιους και σε καμιά περίπτωση από διαπλεκόμενους. Μόνο έτσι θα έρθει η κοινωνική ανασυγκρότηση”.

Το κάλεσμα
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης προς όλους. Ξεκαθάρισε πως μόνο έτσι θα γίνει ισχυρή η Αριστερά και πρόσθεσε “στόχο έχουμε ανοιχτά και ενωτικά ψηφοδέλτια. Ήρθε η ώρα να αναδειχθεί αριστερός Περιφερειάρχης και Δήμαρχος για να μπει τέλος στο φαύλο παρελθόν της αυτοδιοίκησης” .

Πηγή: Ημέρα τση Ζάκυθος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s