«Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τις άδειες των αλλοδαπών προσκόμισε στην Εισαγγελέα ο Βουλευτής Ζακύνθου»


Αναφορά στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου κατέθεσε χθες το πρωί ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής για την λειτουργία του γραφείου αλλοδαπών του πρώην Δήμου Αρκαδίων προσκομίζοντας έγγραφα τα οποία ρίχνουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

kontonis-bozikis2-685x320 Στην αναφορά του συμπεριλαμβάνει το γνωστό έγγραφο από την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Πεκίνο με ημερομηνία 20 Ιουλίου του 2007 προς τον τότε Δήμαρχο Αρκαδίων Στέλιο Μποζίκη με το οποίο κοινοποιείται η περίπτωση χορήγησης άδειας από το Δήμο σε κινέζα υπήκοο η οποία ποτέ δεν είχε βρεθεί στην Ελλάδα, καθώς και μια σειρά εγγράφων από την κρατική Περιφέρεια με τα οποία ζητούνταν επιπλέον στοιχεία για το θέμα από τη δημοτική αρχή.

Θυμίζουμε πως τα έγγραφα αυτά έχουν παραδοθεί από το Βουλευτή προς το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο διενεργεί έλεγχο για το θέμα.
“Οι καταγγελίες που έγιναν από τον πρώην Προϊστάμενο του Δήμου Διον. Συνετό υπολείπονται της ζοφερής πραγματικότητας
που είχε διαμορφωθεί στο Δήμο Αρκαδίων μέχρι την τελική διάλυση των καποδιστριακών Δήμων…”

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών: Ζακύνθου:

-Το από 20-7-2007 τηλεαντιγράφημα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο με το οποίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αναφορά του, «γνωστοποιείται στον τότε Δήμαρχο του Δήμου Αρκαδίων κ. Στυλιανό Μποζίκη το καθεστώς παρανομίας που λειτουργούσε στο Δήμο, με αφορμή την εκδοθείσα άδεια σε κινέζα, η οποία όμως δεν είχε έλθει ποτέ στην Ελλάδα, έναντι 7.000 Ευρώ»

-Το από 18-9-2007 έγγραφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το οποίο ζητούντο από το Δήμαρχο κ. Μποζίκη πληροφορίες σχετικά με το σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει.

-Το από 8- 10- 2007 έγγραφο της αυτής ως άνω υπηρεσίας, το οποίο έχει διαβάθμιση «Εξαιρετικά Επείγον» με το οποίο ζητούνταν εξηγήσεις σχετικά με συγκεκριμένη βεβαίωση κατάθεσης για άδεια διαμονής στην κινέζα υπήκοο.

-Το από 15 -10-2010 έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας με το οποίο ζητούνταν εξηγήσεις με την σημείωση της μη υποβολής απάντησης σε προηγούμενο αίτημα της υπηρεσίας, σχετικά με άδεια παραμονής αλβανού υπηκόου.

Στην αναφορά του, ο κ. Κοντονής επισημαίνει πως σε περίπτωση που τα έγγραφα αποδειχθούν ως γνήσια τότε οι καταγγελίες που έγιναν από τον πρώην Προϊστάμενο του Δήμου Δ. Συνετό «υπολείπονται της ζοφερής πραγματικότητας που είχε διαμορφωθεί στο Δήμο Αρκαδίων μέχρι την τελική διάλυση των καποδιστριακών Δήμων την 31.12.2010» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, προσκομίζει απόσπασμα της ετήσιας έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Μ. Ρακιντζή για το 2012 στην οποία γίνεται αναφορά στην ένσταση κατά της απόφασης του Δημάρχου για επιβολή της στέρησης των αποδοχών ενός μήνα για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας και μη έγκαιρης εκπλήρωσης του καθήκοντος στον υπάλληλο που ήταν υπεύθυνος για το Γραφείο Αλλοδαπών μέχρι τον Οκτώβρη του 2010.

Πηγή: Εφημερίδα Ερμής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s