Ερώτηση Σταύρου Κοντονή για το κρισιμο ζήτημα της επιβολής «ποινών» από τις τράπεζες σε δανειολήπτες που επιθυμούν να αποπληρώσουν μέρος ή το όλο του χρωστούμενου δανείου


Ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής υπέβαλε ερώτηση (α/κ 6088/2014) προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης σχετικά με το κρισιμο ζήτημα της επιβολής «ποινών» από τις τράπεζες σε όσους δανειολήπτες επιθυμούν να αποπληρώσουν μέρος ή το όλο του χρωστούμενου δανείου. Σχετικά με την ερώτηση αυτήν, δήλωσε τα ακόλουθα :

kodonis_vouli1 Ζήτησα από τους αρμόδιους Υπουργούς να πάρουν θέση ως προς την απαράδεκτη πρακτική των δανειστριών τραπεζών να επιβάλουν «ποινές» σε όσους δανειολήπτες καταφέρνουν εν μέσω μεγάλης οικονομικής δυσκολίας να συγκεντρώσουν κάποιο χρηματικό ποσό για την πληρωμή και εξόφληση μέρους ή και όλου του οφειλόμενου δανείου. Η πρακτική αυτή είναι απολύτως ακατανόητη στην διάρκεια της οξείας οικονομικής κρίσης και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι τράπεζες, παρότι έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με τα χρήματα του ελληνικού λαού, ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσχέρεια ως προς την ρευστότητά τους. Αποτέλεσμα αυτής της καταχρηστικής πρακτικής, η οποία δεν έχει νόμιμο έρεισμα πέραν των διαβόητων «γενικών όρων συναλλαγών», είναι η αποτροπή της εξόφλησης των δανείων με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τόκοι σε βάρος του οφειλέτη.

Η πρακτική αυτή πρέπει να σταματήσει τώρα.

Το πλήρες κείμεκο της ερώτησης εδω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s