Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά κουκουλώνει τις ευθύνες για τη μνημονιακή τραγωδία (βίντεο)


Ο Αλ. Τσίπρας, με αφορμή την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων καθώς και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής

tispras24_1 Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Ευρωβουλή για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της εφαρμογής των πολιτικών της τρόικας στις χώρες που επιβλήθηκαν μνημόνια έγινε αντικείμενο εκτενούς δήλωσης του Αλ. Τσίπρα που υπενθύμισε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για χυθεί χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση προσπαθεί να περάσει από την Ελλάδα τράνζιτ και εν κρυπτώ τους δύο συνεισηγητές (ενώ πρόσφατα με τη βοήθεια του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ανέβαλε την έλευσή τους για να μη χαλάσει τη φιέστα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας).

Θυμίζουμε ότι απατώντας στα ερωτήματα της Επιτροπής η κυβέρνηση αποδείχθηκε λιγότερο επικριτική προς το Μνημονίο απ’ ό,τι το ίδιο το ΔΝΤ με τη δημόσια αυτοκριτική του για αστοχία πολιτικής λόγω υποεκτίμησης του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή, αλλά και του ίδιου του σχεδίου της έκθεσης στο ερωτηματολόγιο του οποίου απαντά. Αντίθετα, η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που υα προκύψει μετά από τις εθνικές εκλογές, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, για να διερευνηθεί η αλήθεια σε σχέση με την υπαγωγή της χώρας στον έλεγχο της τρόικας και να αποδοθούν ευθύνες, όπου ανήκουν.

Όπως υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, το έργο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή σε αυτή τη κατεύθυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη παραδώσει τη «Μαύρη Βίβλο» του Μνημονίου η οποία αποτυπώνει με λεπτομέρεια την έκταση και το βάθος της ανθρωπιστικής κρίσης από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

Το βίντεο με τη δήλωση για τον ερχομό της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων:
– See more at: http://left.gr/news/al-tsipras-i-kyvernisi-samara-koykoylonei-tis-eythynes-gia-ti-mnimoniaki-tragodia#sthash.0lWbBNU7.dpuf

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s