Μεγαλώνει και παγιώνεται η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 23.01.2014 Διευρύνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, όπως επιβεβαιώνουν άλλες δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάζει σήμερα «Το Ποντίκι», καταγράφει για πρώτη φορά προβάδισμα όσον αφορά τη διαχείριση της οικονομίας.

Ψήφο εμπιστοσύνης και στην οικονομία για το κόμμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για «Το Ποντίκι»

Το στοιχείο αυτό, δηλαδή η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο θέμα της οικονομίας, διαφοροποιεί τα μέχρι σήμερα πολιτικά δεδομένα ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών, ενώ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα για μια πολιτική ανατροπή όποτε κι αν στηθούν εθνικές κάλπες.

Αναλυτικά, στη δημοσκόπηση της Pulse ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σαφές προβάδισμα έναντι της Ν.Δ. με διαφορά 3% τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην αναγωγή της επί των εγκύρων. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 0,5% σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, φθάνει στο 23%, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι καθηλωμένη στο 20%, όσο και στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του περασμένου μήνα. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 11% (-0,5%), ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ., 4,5% και ΔΗΜ.ΑΡ., 2,5% (-0,5%).

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά των 3 μονάδων διατηρείται, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25% και τη Ν.Δ. στο 22%. Ακολουθούν Χ.Α. στο 12%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5% και ΔΗΜ.ΑΡ. 3%.
Παράσταση νίκης με 52%

Ισχυρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% καταγράφει η χθεσινή δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Στην τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 8 έως τις 13 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, η Ν.Δ. 28%, η Χ.Α. 10% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 6,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. με 4,5% και ΔΗΜ.ΑΡ. με 3,5%.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση διευρύνεται η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης, καθώς το 52% εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 35% που πιστεύει ότι θα κερδίσει η Ν.Δ. Πρωτιά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ερώτηση «με ποια διαφορά θα κερδίσει το πρώτο κόμμα», καθώς το 35% εκτιμά ότι θα είναι πρώτος έστω και με μικρή διαφορά, ενώ το 17% προεξοφλεί ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ως το δημοφιλέστερο κόμμα με 37% και ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με 27% έναντι 13% της ΔΗΜ.ΑΡ., 11% του ΚΚΕ και 10% της Χ.Α.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με μικρή διαφορά (3 μονάδες) του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα της «καλύτερης κυβέρνησης» (29% – 26%) και όσον αφορά την «εμπιστοσύνη στη διακυβέρνηση» (19% – 15%). Τέλος, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς διατηρεί μικρό προβάδισμα μόλις 1 μονάδας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ.Τσίπρα όσον αφορά τη δημοτικότητα (41% – 40%) και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (39% – 30%).

Πηγή: Εφημερίδα Αυγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s