Που πήγε το υπόλοιπο του Δανείου του πρώην Δήμου Αρκαδίων;


Νέο θέμα ανοίγει αυτές τις ημέρες ο Βουλευτές για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου και πρόκειται για το υπόλοιπο χρηματικό ποσό από το δάνειο που είχε πάρει κατά το παρελθόν ο πρώην Δήμος Αρκαδίων. Τα χρήματα του δανείου δεν δαπανήθηκαν όλα και αναζητείται το εναπομείναν ποσό, θέμα για το οποίο είχε κάνει παρέμβαση κατά το παρελθόν η δημοτική σύμβουλος Ελένη Πυλαρινού.

kontonis-bozikis2-685x320 Ο Βουλευτής έκανε γνωστό ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που θα καταθέσει εντός των επομένων ημερών καθώς ο Δήμος δεν απαντά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που εγγράφως ζητά να μάθει την εξέλιξη της υπόθεσης και την τύχη των χρημάτων.

Ερωτηθείς για το θέμα αυτό από δημοσιογράφους ο μέχρι πρόσφατα Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ζάκυνθο, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα συμπεριφοράς και έχει εκφράσει τη βούλησή της απέναντι στη διαφθορά και σημείωσε ότι έχει δώσει στη δικαιοσύνη ότι έγγραφα του έχουν ζητηθεί.
Ωστόσο ο βουλευτής Σταύρος Κοντονής βλέποντας τους απελπιστικά αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινούνται οι υποθέσεις αφού έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που ανακινήθηκε το θέμα με το δάνειο του πρώην Δήμου Αρκαδίων παρενέβη για να λάβει απαντήσεις.

Ο βουλευτής Ζακύνθου αφού έλαβε υπ’όψιν του πρόσφατο έγγραφο (της 12/7/2013) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σχετικά με την παλαιότερη υπόθεση της χρήσης υπολοίπου δανείου από 265.000 ευρώ που έλαβε ο πρώην Δήμος Αρκαδίων, δήλωσε τα ακόλουθα :

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το έγγραφό της επαναφέρει για πολλοστή φορά το ζήτημα της παροχής διευκρινίσεων από τον Δήμο Ζακύνθου σχετικά με την υπόθεση της χρήσης του υπολοίπου δανείου, ανερχόμενου σε 265.000 ευρώ, από τον πρώην Δήμο Αρκαδίων, η οποία είχε κινηθεί βάσει καταγγελίας της πρώην δημοτικής συμβούλου κ. Ελένης Πυλαρινού το 2009.

Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη η πρακτική του Δήμου Ζακύνθου να μην απαντά επί μακρόν για το θέμα αυτό στα έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με δεδομένο μάλιστα και το γεγονός ότι ο νυν Δήμαρχος Ζακύνθου ήταν Δήμαρχος Αρκαδίων κατά την κρίσιμη περίοδο.

Τις επόμενες μέρες θα επανέλθουμε στο θέμα με την υποβολή σχετικής ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό για το θέμα αυτό αλλά και για να ελεγχθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με τον εποπτικό της ρόλο στο ζήτημα. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να παρέμβουν και εδώ τα ειδικά ελεγκτικά όργανα της δημόσιας διοίκησης για να διευκρινισθεί τι ακριβώς συνέβη και ποιοι φέρουν την ευθύνη.

Δηλώσεις Αγγελάκα

Ο κ. Μανώλης Αγγελάκας που ρωτήθηκε για τις δικές του ενέργειες απάντησε: «Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει δείξει τη βούλησή της απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς και ήδη έχουν μπει στη φυλακή πολιτικοί και επιχειρηματίες. Η δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή κάνει δουλειά και δεν θα σταματήσει μπροστά σε ένα σκανδαλάκι του Δήμου Ζακύνθου. Η δικαιοσύνη προχωρεί με τους δικούς της ρυθμούς και τις δικές της διαδικασίες. Δεν είναι εύκολο να κατηγορηθεί κάποιος αν δεν υπάρχουν αποδείξεις. Δεν υπάρχει περίπτωση συγκάλυψης και υπάρχει η Δικαιοσύνη που εμπιστευόμαστε και αυτήν θα αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της.Ο Γραμματέας δεν πρέπει να τοποθετηθεί πάνω σε αυτή την ιστορία και δεν θα έπρεπε, θα ήταν και άκομψο. Ότι μας έχει ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη παρέχεται».

Πηγή: Εφημερίδα Ερμής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s