Το κύκνειο ασμα μιας χρεωκοποιμένης δημοτικής αρχήςOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η περίοδος των τελευταίων μηνών χαρακτηρίζεται αναμφίβολα απο το σπάσιμο της μέχρι σήμερα συνήθους ομερτά συγκάλυψης των μεγάλων σκανδάλων διαφθοράς και διαπλοκής, που οδήγησαν στην καταλήστευση του δημόσιου χρήματος απο τις κρατικοδίαιτες οικονομικές ελίτ και αποτέλεσαν μία απο τις σημαντικές ενδογενείς αιτίες για την επιβολή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών στη χώρα μας.

Περισσότερο απο ποτέ η μνημονιακή ιδεολογία της συνενοχής του «όλοι μαζύ τα φάγαμε» βρίσκεται κυριολεκτικά υπο κατάρρευση. Η συμμετοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την αποκάλυψη είναι καθοριστική.Οπως επίσης αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή της δικαιοσύνης.

Δεν είναι ωστόσο χωρίς σημασία, αν και οπωσδήποτε είναι διαφορετικής τάξης μεγέθους, η αποκάλυψη σκανδάλων του τοπικού πολιτικού συστήματος με πρωταγωνιστή την τοπική αυτοδιοίκηση και πρωτοκλασσάτο εκπρόσωπο την σημερινή δημοτική αρχή.

Είναι φανερό ότι αυτές οι αποκαλύψεις έχουν οδηγήσει σε κατάσταση πανικού τον σημερινό δήμαρχο κ Μποζίκη και τους εντιμότατους συνεργάτες του με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε ακατάσχετη ψευδολογία και σε συκοφαντική επίθεση ενάντια στο βουλευτή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αποτελέσει ένα διαχρονικό αντίπαλο της τοπικής διαφθοράς και διαπλοκής.

Ετσι λοιπόν παρακολουθήσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ένα κρεσέντο υποκρισίας και ψευδολογίας απο τον πανικόβλητο δήμαρχο και τους συνεργάτες του με αφορμή το σκάνδαλο των εκατοντάδων παράνομων νομιμοποίσεων μεταναστών, που έλαβε χώρα στο τμήμα αλλοδαπών του πρώην δήμου αρκαδίων και το οποίο μετα απο κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα χέρια των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, μαζύ με πλήθος εγγράφων και στοιχείων.

Να τονίσουμε μάλιστα ότι η όποιαδήποτε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην δημοσιοποίηση του πορίσματος θα συνιστούσε μεθόδευση συγκάληψης.Μήπως αληθεια γνωρίζει κάτι επ’ αυτού ο κ Μποζίκης;

Ζητά ο κ δήμαρχος την επίσπευση της έκδοσης του πορίσματος αφού έτσι κ’αλλιώς
ο ίδιος είχε διατάξει της ΕΔΕ.

1ο Ψέμα: Η ΕΔΕ ζητήθηκε μετά απο αίτημα του υπουργού εσωτερικών (εγγραφο 18609/11/26.07.2011) μετα απο σχετική ενημέρωση της Δ/νσης αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης διοίκησης Δυτικής Πελλοπονήσου

Μετά την ΕΔΕ ο δήμαρχος επέβαλε αυστηρή ποινη στον υπευθυνο υπάλληλο

2ο Ψέμα: Η ποινή στο υπάλληλο επιβλήθηκε, με την αποφαση 105/06.02.2012 του δημάρχου μόνο μετά την δημοσιοποίηση της αναφοράς- καταγγελίας του Διονύση Συνετού ( 09.01.2012) τότε υπαλλήλου του δήμου Ζακύνθου, στον οποίο όλως τυχαίως επίσης επέβαλλε ποινή ο δήμαρχος για «άσχετο φυσικά με την καταγγελία του λόγο». Οι ημερομηνίες της αναφοράς ΣΥνετού και της τιμωρίας του ελεγχόμενου υπαλλήλου- τότε προισταμένου στο τμήμα αλλοδαπών του δήμου αρκαδίων- είναι αποκαλυπτικές.

Γιατί άραγε τιμωρήθηκε ο Διονύσης Συνετος, πρωην υπευθυνος της Δ/νσης Αλλοδαπών του Δήμου Ζακύνθου, ο οποίος επί ένα ολόκληρο χρόνο ( απο τον Φεβρουάριο του 2011) και με την ιδιότητα του προιστεμένου του τμήματος αλλοδαπών, του ενοποιημένου πλέον δήμου Ζακύνθου, υπέβαλε αναφορές για το θέμα ενημερώνοντας και την αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Κατά την άποψη του κ Μποζίκη μετα την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και την τιμωρία του υπαλλήλου το θέμα έκλεισε

3ο Ψέμα: Μετά απο ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή ο υπουργός εσωτερικών θεωρεί ότι το θέμα δεν έχει κλείσει και το παραπέμπει στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας διοίκησης.

Κατα τον κ Μποζίκη η αναφορά του βουλευτή στην υπόθεση της Κινέζας είναι συκοφαντία διότι δεν ήταν δήμαρχος εκείνη την περίοδο.

4ο Ψέμα: Ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ Κοντονής αναφέρεται όχι μόνο σε μία αλλά σε σωρεία παρόμοιων περιπτώσεων απο το 2006-2010, σε σχετική ερώτηση στο υπουργό

Ειναι φανερό ότι οι λεονταρισμοί και τα ψέυδη του κ Μποζίκη και των εντιμότατων συνεργατών του δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο απο το κύκνειο άσμα και την ομολογία αποτυχίας μιας χρεωκοπημένης δημοτικής αρχής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s