ΈΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΙ… ΡΟΛΟΙ


Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

karteros_2a θέαμα είναι σχεδόν πανηγυριώτικο: Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά την πόρτα του Μαξίμου έχει στηθεί γύρω του ένας κανονικός χορός των κλαμένων και των δαρμένων. Άλλοι μαλλιοτραβιούνται προκαταβολικά για το κακό που περιμένει την Ελλάδα. Άλλοι ψάχνουν νευρικά στα μπαούλα του εμφύλιου το φάρμακο που ανεβάζει το ηθικό και κυρίως το ανήθικο. Άλλοι ακκίζονται ερωτικά και διαβλέπουν αταίριαστες σχέσεις και μεγάλους συνασπισμούς. Κι άλλοι προεξοφλούν επαναστατικά την προδοσία που μαγειρεύεται.

Έχει πλάκα το θέαμα. Είναι κάπως ζαλισμένοι -έχουν ανάγκη κι αυτοί από μια βίαιη ωρίμανση. Έχει όμως και το πολιτικό του νόημα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και σφίγγουν οι … ρόλοι. Και ενώ από τη μια μεριά δεν σταμάτησε, ούτε πρόκειται να σταματήσει, η προσπάθεια να αποτραπεί το… κακό με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, από την άλλη αρχίζουν και οι σχεδιασμοί για το αύριο. Η κατάληψη θέσεων ούτως ώστε να μη βρεθούν κόμματα, αρχηγοί, πολιτευτές και συμφέροντα χωρίς εναλλακτικό σχέδιο. Ένα μπαλκόνι, ένα δωμάτιο, μια σουίτα, με το νέο ξενοδόχο.

Χαρακτηριστική η παιγνιώδης, αν και κάπως τρομώδης, κυριακάτικη ερώτηση του Σταύρου Ψυχάρη: Φαντασθείτε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργόν! Πώς σας φαίνεται; Μωρέ εμάς μια χαρά μας φαίνεται. Και δυο χαρές ακόμα. Εσύ όμως να μας πεις πώς σου φαίνεται. Ε, να πώς του φαίνεται: Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να συνεργαστεί ακόμα και με τη Νέα Δημοκρατία!!!!! Που πάει να πει ότι όχι μόνο σφίγγουν οι ρόλοι, αλλά από το πολύ σφίξιμο έρχεται η έμπνευση για νέο θεατρικό. Με τίτλο ίσως: η γιαγιά μας η καλή, πλέκει κάλτσες στην αυλή.

Διότι κάθε πολιτική γιαγιά, ανάλογα με τις βλέψεις της, πλέκει ρόλους για τον εαυτό της και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολύ επαναστάτης τον θέλει πουλημένο -κι ετοιμάζεται να αγοράσει κοψοχρονιά. Ο μπουκωμένος νέο ΠΑΣΟΚ -κι ετοιμάζεται για νέες μπουκιές. Ο ακροδεξιός κουκουλοφόρο -κι ετοιμάζει χημικά. Ο ναζί Πακιστανό -κι ετοιμάζει τον Παναγιώταρο. Ο βολεμένος βολικό -κι ετοιμάζει τον καναπέ. Και το πατριαρχείο της διαπλοκής του ετοιμάζει άμφια -back in business. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι δηλαδή. Γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν τα κακά νέα: Δεν απειλείται μόνο ο βιολιτζής τους, αλλά και ο χαβάς τους…

*Δημοσιεύθηκε στην «ΑΥΓΗ» την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s