» Ρεαλιστικός στόχος η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές » – Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ζάκυνθο. Εκλογή νέας ΝΕ και αντιπροσώπων για το Περιφερειακό Συντονιστικό Οργανο


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δέκεμβρη στο ξενοδοχείο Παλατίνο η νομαρχιακή συνδιάσκεψη τον οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο.

εκδήλωση ιστορικής μνήμης για την μάχη της 10091944 Αγ. Δημήτρη 013 Οι 43 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι απο τις οκτώ οργανώσεις μελών αφού άκουσαν την εισήγηση της απερχόμενης ΝΕ και την τοποθέτηση του μέλους της ΚΕ και του οργανωτικού Γραφείου Κώστα Μαρματάκη για τις πολιτικές εξελίξεις προχώρησαν σε ένα ουσιαστικό διάλογο για όλα τα ζητήματα. Στην συνδιάσκεψη συμμετείχε καί ο βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής ο οποίος συμμετείχε στον ιδεολογικό διάλογο που αναπτύχθηκε και ακόμα αναφέρθηκε και σε ζητήματα της κοινοβουλευτικής δουλειάς.

Οπως τονίστηκε:
» Η μετατροπή της συσπείρωσης της Αριστεράς που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ , σε ενιαίο, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα των μελών του αποτελεί σήμερα μια κρίσιμη προϋπόθεση για να οργανώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, των μνημονίων και της τρόικας.
«Ο αγώνας για την αναστροφή της κοινωνικής καταστροφής που συντελείται στην πατρίδα μας, για μια πορεία σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση με την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και την συγκρότηση κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας και αριστερής διεξόδου, συνδέεται με την προοπτική του σοσιαλισμού, που αποτελεί στρατηγικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ» ( από το προοίμιο του καταστατικού του κόμματος)
Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ των μελών θα πετύχει αν κατορθώνει να συνδυάσει την ανάπτυξη της δημοκρατίας, της συλλογικότητας, της συντροφικής αλληλεγγύης, της αναβάθμισης της λειτουργίας στο εσωτερικό του, με τον κινηματικό-εξωστρεφή προσανατολισμό, την αποτελεσματικότητα στην πολιτική του παρέμβαση και δράση και την οργανωτική ανάπτυξη. Αποτελεί στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε η δημιουργία όρων συμμετοχής και συλλογικής δράσης και όχι ανάθεσης.»

Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα εκτιμήθηκε:

εκδήλωση ιστορικής μνήμης για την μάχη της 10091944 Αγ. Δημήτρη 002 Η πολιτική κατάσταση στη χώρα

1. Στα τέλη του 2013 η Ελλάδα είναι μια χώρα σε εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση. Η προσθετική επιρροή των μνημονιακών μέτρων αυστηρής λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, οδηγούν την οικονομία σε στάση, την κοινωνία σε απόγνωση, το δημόσιο χρέος σε διόγκωση, τη δημοκρατία σε συρρίκνωση, την καταστολή σε ένταση.

2. Παρά την ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση Σαμαρά εξακολουθεί την ίδια πολιτική. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις καταστροφικές συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας, αλλά δρομολογεί και νέες καταστροφές, είτε εφαρμόζοντας εσπευσμένα όσα έχουν ήδη ψηφιστεί, είτε προδιαθέτοντας για την ανάγκη λήψης νέων κάθετων ή οριζόντιων μέτρων, κύρια στο δημόσιο, την υγεία και τις συντάξεις. Πλειστηριασμοί της εφορίας, ακόμη και για ασήμαντα ποσά, κατασχέσεις ακόμη και της πρώτης κατοικίας για χρέη στις τράπεζες ή στα ασφαλιστικά ταμεία, φόροι ακινήτων και γενικά υπερφορολόγηση των γνωστών «υποζυγίων» (μισθωτών και συνταξιούχων), απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και απολύσεις στο δημόσιο, καταργήσεις οργανισμών κλπ., συνιστούν τη νέα κυβερνητική και τροϊκανή επίθεση.

3.Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι, με τα σημερινά δεδομένα, ρεαλιστικός στόχος. Είναι όμως αξιακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ «η εξουσία στο λαό».

Ματά την συζήτηση ακολούθησε ψηφοφορία και εξελέγη νέα 17μελής νομαρχιακή επιτροπή που αποτελείται από τους:

1 ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
2 ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΝΥΣΣΟΣ
3 ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΥ ΝΤΙΝΑ
4 ΓΚΛΑΒΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
5 ΚΑΛΟΓΕΡΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
6 ΚΑΛΟΦΩΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
7 ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
8 ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
9 ΜΗΧΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10 ΜΥΛΩΝΑ ΑΘΗΝΑ
11 ΠΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
12 ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
13 ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
14 ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
15 ΤΣΙΚΡΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
16 ΦΛΕΜΟΤΟΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ
17 ΧΑΙΚΑΛΗ ΜΑΡΙΑ

ακόμα εξελέγησαν σαν μέλη του περιφερειακού συντονιστικού οργάνου οι ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ και ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s