ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ KONTONH ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 6.12.2013


Θέλουμε να τονίσουμε εν πρώτοις ότι το άρθρο του κ. Κασιδιάρη δεν είχε πρόβλημα ότι δεν άρεσε στις ανακρίτριες, ήταν υμνητικό του Χίτλερ και σε αυτό το άρθρο ο κ. Κασιδιάρης εξέφρασε τη λύπη του για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θα πρέπει, όμως, ο προηγούμενος ομιλητής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής να μας πει σε αυτά τα περιβόητα συσσίτια της Χρυσής Αυγής, γιατί ζητείται από τους προσερχόμενους ταυτότητα και γιατί καταγράφονται τα στοιχεία της ταυτότητας; Είναι πολύ απλό, διότι εμπορεύονται τον πόνο του ελληνικού λαού. Δεν τους έπιασε καμία συμπόνια. Εμπορεύονται τη δυστυχία και προσπαθούν μέσα από αυτή τη δυστυχία να συγκροτήσουν κομματικούς στρατούς.

Αν είχαν την ελάχιστη ηθική υπόσταση ως συλλογικότητα, θα έπρεπε να κάνουν αυτό που κάνουν οι Επιτροπές Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, που προσφέρουν βοήθεια σε όλους τους συνανθρώπους μας χωρίς να τους καταγράφουμε, χωρίς να γράφουμε τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνά τους, χωρίς να γράφουμε τους αριθμούς της αστυνομικής ταυτότητας. Σε αυτές τις Επιτροπές Αλληλεγγύης οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν μέγιστο μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης και ας μην εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της νεοναζιστικής συμμορίας, ως κόμμα το οποίο καταλαβαίνει και υπερασπίζεται τα κοινωνικά δικαιώματα, γιατί αυτά που έχουν υπερασπιστεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου είναι οι φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, είναι οι υπηρεσίες που προσέφεραν στο Πέραμα στην εργοδοσία. Και ξέρουμε πολύ καλά τις υπηρεσίες της Χρυσής Αυγής και όλων των νεοναζιστικών συμμοριών ανά την ιστορία, ότι ήταν στο πλευρό της πλέον σκληρής εργοδοσίας, βραχίονας επιβολής της πολιτικής των συντηρητικών επιλογών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ακούσαμε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Βορίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένος. Έχει διαβάσει τις σημερινές εφημερίδες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας; Η κεντροδεξιά και φίλα προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» καταγγέλλει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να φτάσει το κόμμα με αυτά που κάνει στο επίπεδο του 5%. Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένος; Και καλά ο φίλα προσκείμενος προς την παράταξη της Δεξιάς τύπος, αλλά έχει διαβάσει ο κ. Βορίδης τις ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τονίζει ότι «το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικό συντρίμμια και οικονομικά ερείπια» ; Τα έχει διαβάσει ο κ. Βορίδης για να καταλάβει που βρίσκεται;

Και εκτός από αυτά, έχει διαβάσει ο κ. Βορίδης την ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, η οποία μιλάει για τον κ. Αρβανιτόπουλο και όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια; Σας διαβάζω: «Ο Υπουργός Παιδείας έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται σαν συνδικαλιστής παλαιάς κοπής και να χρησιμοποιεί τον εφιάλτη του κάθε εργαζόμενου ως όπλο, σε μια άνανδρη διαπραγμάτευση που κρατά ομήρους χιλιάδες φοιτητές, τις οικογένειές τους, καθώς και το ίδιο το πανεπιστήμιο».

Βρίσκεστε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτό τον κόσμο ή βρισκόσαστε σε άλλο πλανήτη; Αυτά που σας λένε οι δικοί σας τα αντιλαμβάνεστε; Ότι σας λέει μία φιλική εφημερίδα ότι οδηγείτε τη Νέα Δημοκρατία στο 5% το συνειδητοποιείτε; Αλλά μην ανησυχείτε, οδεύετε με μαθηματική ακρίβεια σε ποσοστό ΛΑΟΣ και Πολιτικής Άνοιξης.

Και βεβαίως, έτσι συμβαίνει πάντα. Μετά την ακροδεξιά μετάλλαξη και την ακραία θατσερική μετάλλαξη τη Νέας Δημοκρατίας, έρχονται και τα ποσοστά. Ποσοστά της ελληνικής Ακροδεξιάς, αυτής που εκφράζετε με τις απόψεις σας, την πολιτική σας και τις ιδέες σας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μας μιλάτε για ανάκαμψη. Αυτή η ανάκαμψη την οποίαν εσείς προβάλλετε στον ελληνικό λαό και προπαγανδίζετε, είναι μια ανάπτυξη και μια ανάκαμψη που φέρνει αύξηση των κερδών των πλουσίων και ιδίως των τραπεζιτών, αύξηση του ποσοστού εκμετάλλευσης, ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αύξηση του χρέους. Παραλάβατε ένα χρέος στο 130% του ΑΕΠ και έχει φτάσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο 180% του ΑΕΠ. Πρωτίστως, όμως, αυτή η ανάπτυξή σας έχει να κάνει με την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις αυταρχικές πολιτικές που ακολουθείτε.

Εχθές, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου αθώωσε όλους του κατηγορουμένους για τα αδικήματα της στάσης και της αντίστασης κατά της αρχής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά από μία διαμαρτυρία στις Σκουριές. Τι θα πείτε τώρα για το ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αθώωση των κατηγορουμένων, που η μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου είχε το θράσος να λέει ότι υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τρομοκράτες; Σας λέει τίποτα η απόφαση του δικαστηρίου;

Και καλά αυτό, αλλά εσείς που εμφανιζόσαστε εδώ ως ευρωπαϊστές, γιατί δεν εφαρμόζετε και γιατί δεν εντάσσετε και στο εσωτερικό δίκαιο την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύει τη χρήση κυανίου στην εξόρυξη του χρυσού; Το έχει κάνει η Γερμανία, το έχει κάνει η Ουγγαρία, το έχει κάνει η Τσεχία.

Εσείς όμως, είσαστε ευρωπαϊστές όταν πρόκειται για μνημόνια, όταν πρόκειται για πολιτικές λιτότητας, όταν πρόκειται για εξόντωση του συνόλου των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων. Όταν είναι να εφαρμόσετε κάποια προοδευτική οδηγία, κάποια οδηγία που προστατεύει το περιβάλλον, εκεί τη ξεχνάτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ξεχνάτε όλα. Εκεί δεν ξέρετε την Ευρώπη.

Αυτή είναι η Ακροδεξιά! Αυτή είναι η σημερινή Νέα Δημοκρατία, ταυτόσημη των ιδεών και των αντιλήψεων της Πολιτικής Άνοιξης. Πρωτίστως, όμως, η ανάπτυξή σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά σε αυτόν τον τόπο. Ο κ. Σούρλας –δικό σας στέλεχος- την ανεβάζει στα 4,8 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Τι έχετε κάνει με τις λίστες καταθετών εξωτερικού, που εκεί βρίσκεται το μέγιστο του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί αυτές τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές; Τι έχετε κάνει με τις off shore εταιρείες; Τι έχετε κάνει με το Σκαραμαγκά; Αντίθετα, είκοσι οκτώ ακίνητα του ελληνικού δημοσίου πουλήσατε και καταστήσατε το ελληνικό δημόσιο από ιδιοκτήτη ενοικιαστή, που θα πρέπει να δώσει στα επόμενα είκοσι χρόνια 600 εκατομμύρια ευρώ νοίκι, ενώ εισέπραξε από την πώληση 260 εκατομμύρια. Αυτή είναι η πολιτική σας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας το δρόμο της επαναστατικής ανανέωσής του, της ανανέωσης της ιδεολογίας του και του προγράμματός του, σήμερα είναι η ελπίδα των εργαζομένων, των νέων, των ανθρώπων του πολιτισμού. Είναι σήμερα η ελπίδα για την κοινωνική και κυβερνητική ανατροπή. Εμείς παρακολουθούμε τις παρακαταθήκες που μας άφησαν γενιές και χιλιάδες αριστερών αγωνιστών και λέμε στον ελληνικό λαό ότι αυτές τις παρακαταθήκες των αγωνιστών της Αριστεράς θα τις τιμήσουμε μέχρι κεραίας. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να φοβάται τίποτα από την Αριστερά, γιατί η Αριστερά γεννήθηκε και υπάρχει για να υπερασπιστεί τα λαϊκά κινήματα, την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, τους νέους και τις νέες. Έχουν να φοβούνται, όμως, οι τραπεζίτες και τα ποικιλώνυμα συμφέροντα, τα οποία με συνέπεια υπηρετήσατε και υπηρετείτε. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s