Αλ. Τσίπρας: «Άμεση απαγόρευση των πλειστηριασμών – Η κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση»


«Αν η κυβέρνηση δεν θέσει κόκκινη γραμμή στην προστασία της πρώτης κατοικίας, τότε πρέπει να τη θέσει η κοινωνία» τόνισε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τη διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΑ, καλώντας για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, μετά και την κατάθεση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς. Στόχος, πρόσθεσε, είναι «να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, να απαγορεύσουμε τη μεταβίβαση των «κόκκινων» δανείων στους κερδοσκόπους»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τη διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΑ τόνισε για το θέμα: «Το θέμα των πλειστηριασμών, της άρσης προστασίας στην πρώτη κατοικία και της πιθανότητας πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία, είναι για μας ίσως η σημαντικότερη κόκκινη γραμμή, την οποία, αν δεν είναι διατεθειμένη να θέσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να την θέσει η κοινωνία».

Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: «Χθες καταθέσαμε μια πρόταση που βάζει την ουσία του προβλήματος, γιατί δεν είναι μόνο η παράταση του ισχύοντος καθεστώτος. Κυρίως είναι η δυνατότητα να απαγορεύσουμε άμεσα τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς που, με έδρα κάποια νησιά του Ειρηνικού, θα έρθουν να πάρουν φθηνά τα κόκκινα δάνεια προκειμένου να κερδοσκοπήσουν πάνω στην τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός».

«Να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο πρωθυπουργός»

«Αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το αποτρέψουμε», πρόσθεσε. «Κι επειδή έχουν περάσει 24 ώρες από την κατάθεση και τη δημοσιοποίηση της πρότασης, αλλά δεν έχω ακούσει καμία συγκεκριμένη θέση από την κατά τα άλλα λαλίστατη σε διάφορα ζητήματα κυβέρνηση, θέλω να καλέσω για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση. Θα στηρίξει, θα ψηφίσει η κυβέρνηση, η κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στη Βουλή τη συγκεκριμένη τροπολογία ή θα συνεχίζεται αυτό το κρυφτούλι με την τρόικα, που έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, αλλά το τέλος αυτού του έργου που έχουμε ξαναδεί δεν έχει happy end, αλλά αντιθέτως ένα τραγικό τέλος για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου».

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκουμε υποστηρικτές σε μια πρόταση ρεαλιστική στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των Επιμελητηρίων», τόνισε, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο ΑΛ. Τσίπρας, και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι θα βρούμε υποστηρικτές στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ελπίζω ότι θα βρούμε υποστηρικτές και στην πλειοψηφία μέσα στην ελληνική Βουλή».

«Τα ψέματα τελείωσαν, ώρα ευθύνης για όλους τους βουλευτές στη συζήτηση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s