Συνέντευξη τύπου παραχωρησε η ΝΕ Ζακύνθου του Σύριζα με θέμα την απεργία της 6ης Νοέμβρη και το φόρο ακινήτων


Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε χθες στα γραφεία του Σύριζα με θέμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις και το φόρο ακινήτων, που αποτελεί πρόσχημα δήμευσης των περιουσιών των φτωχών και μεσαίων πολιτών. Την συνέντευξη έδωσαν ο συντονιστής και τα μέλη της ΝΕ Α. Κασσιμάτης, Β. Βανταράκης και Δ. Πέττας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

« H συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία με τις προτάσεις υπερφορολόγησης αγροτεμαχίων, χέρσων χωραφιών και σπιτιών.

Με τις προτάσεις αυτές καταργείται το αφορολόγητο όριο, η αρχή της αναλογικής και προοδευτικής φορολόγησης. Το «έκτακτο» -υποτίθεται- χαράτσι της ΔΕΗ μονιμοποιείται, ενώ εκατομμύρια πολίτες καλούνται από το πρώτο τετραγωνικό και από το πρώτο ευρώ, να καταβάλλουν χρήματα που δεν έχουν.

Ο υπολογισμός του φόρου είναι «ατομικός» και άγρια ταξικός. Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί «δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών». στην μεγάλη περιουσία με την εφαρμογή του Συντελεστή Απομείωσης Επιφάνειας (ΣΑΕ), με βάση τον όποιο, για γήπεδο από 130 στρεμ. μέχρι 500 στρεμ. παρέχεται έκπτωση φόρου 40% ενώ για μεγαλύτερες επιφάνειες ο φόρος υπολογίζεται κατά 60% μειωμένος. Στα κτίρια ανω των 500 τμ παρέχεται κλιμακούμενη έκπτωση φόρου από 20% μέχρι 75%. Την ίδια στιγμή 6.500 offshore εταιρείες κάτοχοι ακινήτων επίσης παραμένουν χωρίς καμία φορολόγηση.

Σε περιοχές όπως η Ζάκυνθος, όπου δεν υπάρχει ολοκληρωμένος προσδιορισμός αντικειμενικών αξιών και οι τιμές φόρου θα υπολογιστούν με βάση τις κατώτερες τιμές ζώνης του οικείου δήμου θα υπάρξουν ακραίες καταστάσεις για τα γήπεδα εντός οικισμού, λαμβανομένων μάλιστα υπ’ όψιν των προ κρίσης αντικειμενικών αξιών ( έτος 2007). Το πρόβλημα αναδείχθηκε με οξύτατη μορφή με το χαράτσι του ΦΑΠ για το 2011, 2012 και 2013

Οι δήθεν παλικαρισμοί από το δίδυμο των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου έφυγαν, τα νέα μέτρα έρχονται. Νέα μέτρα που εκτός των άλλων, οδηγούν στη δήμευση πλέον της περιουσίας των πολιτών, αφού υπερφορολογεί τα ακίνητα και τη γη, νομιμοποιεί το «χαράτσι» προσδοκώντας υπέρογκα έσοδα βασισμένα σε τιμές αντικειμενικών αξιών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτό γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό και άδικο όταν η κυβέρνηση έμπρακτα δείχνει ότι δεν θέλει να πιάσει τους πλούσιους φοροφυγάδες, να ελέγξει τις offshore εταιρείες και τις διάφορες λίστες. Μπορεί ο πρωθυπουργός να πήρε πίσω τη φορολόγηση των μαντριών, αλλά το «άρμεγμα» των πολιτών συνεχίζεται με ένταση.

Η ανώμαλη προσγείωση από το successstory του πρωτογενούς πλεονάσματος στη σκληρή πραγματικότητα της μνημονιακής καταστροφής δεν εξωραΐζεται από κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις κυβερνητικών βουλευτών. Ειδικά όταν αυτές έχουν ως αποτέλεσμα-στην καλύτερη των περιπτώσεων- τη διατήρηση του αιώνια προσωρινού χαρατσιού της ΔΕΗ.

Η διαφθορά, η φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου και των εξωχώριων εταιρειών, οι ενδοομιλικές συναλλαγές, η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή των ντόπιων και ξένων πλουσίων, ουδέποτε βρέθηκαν στο επίκεντρο της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, μιας και ο έλεγχος στις μεγάλες λίστες της φοροδιαφυγής δεν έγινε ποτέ.

Ούτε ποτέ δημιουργήθηκε περιουσιολόγιο με καταγραφή του συνόλου

της ακίνητης και κινητής ( καταθέσεις – μετοχές ) περιουσίας ώστε να γίνει ένα ουσιαστικό φορολογικό εργαλείο για την εφαρμογή του πόθεν έσχες και την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης και πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας, σε συνδυασμό με την ύπαρξη αφορολόγητου ορίου που θα προστατεύει την μικρή και μεσαία περιουσία από την δήμευση.

Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν γιατί η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έρθει γρήγορα για να βάλει τέρμα αυτό τον εφιάλτη που βιώνουν οι πολίτες αυτής της χώρας.

Όλοι την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στην γενική απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους διώξουμε

Ζάκυνθος 3/11/2013»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s