ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση αν δεν αμφισβητείται ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής


Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας

1069415_624579684226984_143226817_n Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της ισοπέδωσης. Καμία διαρροή στον Τύπο περί δήθεν διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό το σκηνικό υποταγής στους δανειστές και στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Τι ακριβώς εξάλλου συνιστά την περιβόητη «διαπραγμάτευση»; Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις; Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων; Οι απολύσεις των εργαζομένων και η διάλυση του δημόσιου τομέα; Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής; Οι πλειστηριασμοί σπιτιών και οι εξοντωτικοί φόροι; Η διάλυση της υγείας και της παιδείας;

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση στο βαθμό που δεν αμφισβητείται ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή η λιτότητα και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Τα υπόλοιπα, είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από τους θιασώτες των μνημονίων που προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ενώ ο χρόνος τους έχει τελειώσει προ πολλού.

Η πραγματική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική συνίσταται στην ανατροπή των μνημονίων, στο πλαίσιο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης που θα έχει ως βασικό της άξονα την ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος και τη στήριξη της ανάπτυξης. Αυτό δεν θέλουν και δεν μπορούν να το κάνουν οι υπάκουοι μαθητές της κ. Μέρκελ, που κάθε μέρα που περνά είναι περισσότερο αναξιόπιστοι και απομονωμένοι τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s