Ο βουλευτής Ζακύνθου για την συγχώνευση Olympic air από την Aegean και τις επιπτώσεις της στην αεροπορική κάλυψη της Ζακύνθου


images Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής το 2009 είχε παρουσιαστεί από την τότε κυβέρνηση ως μια απόπειρα πλήρους εξυγίανσης του εθνικού αερομεταφορέα που θα δημιουργούσε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους επιβάτες. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την απόφαση του διευθυντηρίου των Βρυξελλών για την αγορά και συγχώνευση της Olympic air από την Aegean αποδεικνύεται ότι ούτε η πολυδιαφημιζόμενη εξυγίανση επετεύχθη ποτέ, ούτε οι υπηρεσίες προς τους επιβάτες βελτιώθηκαν, ούτε ο υγιής ανταγωνισμός, όπως διαφημιζόταν, επέφερε τη μείωση των τιμών στα εισιτήρια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την ηγεμονία των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων, όπως αποδεικνύεται από την παραπάνω απόφαση δεν κρατά ούτε τα προσχήματα υπέρ των συμφερόντων των καρτέλ και των μονοπωλίων.

Ιδίως για την περίπτωση της Ζακύνθου, έχει εδώ και καιρό διαφανεί ότι το υφιστάμενο μονοπώλιο της αεροπορικής κάλυψης του νησιού από την Olympic Air δεν έχει επιφέρει καμία βελτίωση στις υπηρεσίες και στις τιμές των εισιτηρίων. Επομένως η συγχώνευση θα δημιουργήσει πολύ χειρότερες προοπτικές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s