Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα από το Πέραμα (βίντεο και φωτογραφίες)


Εξήντα εννιά χρόνια μετά την απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί κατακτητές, στις γειτονιές της πρωτεύουσας και το Πειραιά ακούστηκε δυνατά το μήνυμα: Ποτέ ξανά-Να τελειώνουμε με τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό.

1378721_667547116596907_1907953111_n Ιδιαίτερη συμβολική σημασία είχε η αντιφασιστική διαδήλωση του Περάματος, την πρωτοβουλία για την οργάνωση της οποίας πήραν τοπικές συνελεύσεις και συσπειρώσεις, καθώς και ο αντιφασιστικός συντονισμός Περάματος-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Το Πέραμα της τεράστιας ανεργίας και τη φτώχειας, τη λαϊκή γειτονιά που εγκαταλείφθηκε τελείως από την πολιτεία, επιχείρησαν οι ναζί της Χρυσής Αυγής (δηλαδή οι ιδεολογικοί απόγονοι των μακελάρηδων της περιόδου ’40-’44) να μετατρέψουν σε προπύργιό τους.

Καλυπτόμενοι πίσω από την προκλητική ανοχή της αστυνομίας, προσπάθησαν να ελέγξουν τη γειτονιά μέσω του μαστιγίου των ταγμάτων εφόδου και του καρότου μιας ψευδεπίγραφης κι επικοινωνιακά διογκωμένης φιλανθρωπίας.

Η σημερινή συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία καθώς και η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στην καμπάνια που προηγήθηκε, αποδεικνύουν ότι τα σχέδια των χρυσαυγιτών δεν περνάνε.

Ούτε, λοιπόν, στο Πέραμα ούτε και πουθενά! Το αντιφασιστικό κίνημα είναι εδώ και θα επιμείνει μέχρι να τελειώσουμε οριστικά με τη Χρυσή Αυγή και κάθε εκδοχή φασισμού.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ηρώων (όπου και κατέληξε) κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους του Περάματος. Όπως θα δείτε και στο βίντεο η πορεία πέρασε και από τα (ερμητικά κλειστά πλέον) γραφεία των φασιστών της Χρυσής Αυγής που τα φύλαγαν ΜΑΤάδες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s