Συγκρότηση Αυτόνομης Παρέμβασης Ζακύνθου


Ζάκυνθος, 08/10/2013

Συγκρότηση Αυτόνομης Παρέμβασης Ζακύνθου πραγματοποίθηκε
κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης των συνδικαλιστών της παράταξης:
•Π. Παντέλη, αντιπρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ (ομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσια νοσοκομεία)
•Σ. Παπαδόπουλο, μέλους της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών)
•Χρ. Κόνιαρη, και Γ. Χαρίση, μέλων του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
στη Ζάκυνθο με αφορμή την κατάργηση των Πρωτοβάθμιων δομών Υγείας

570_24795b9d45550d61cc9f6bee7a09a629_m Αποφασίστηκε, ύστερα από συνάντηση συνδικαλιστών της παράταξης και εργαζομένων από διάφορα σωματεία, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, η δημιουργία τοπικού παραρτήματος της συνδικαλιστικής παράταξης «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», με προσωρινή γραμματεία τους παρακάτω:

Βάσω Χροναίου, Αντώνη Κουρσάρη, Νίκο Ποταμίτη, Μπάμπη Κολποδίνο, Θεοδόση Φιλίππου, Θανάση Καραΐσκο, Χρήστο Γούσια, Βαγγέλη Βανταράκη, Αντώνη Κασσιμάτη, Νίκο Φαραό, Διονύση Λιβέρη.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διάλυση του δημοσίου, με την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, την κατάργηση κλάδων και τη συνολική υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες, ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο».
Ήδη ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των διαθεσιμοτήτων με συνέπεια πάνω από 12.500 εργαζόμενοι να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προετοιμάζονται άλλοι τόσοι μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να τους συκοφαντήσει και να κάμψει την αγωνιστικότητά τους.

Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε!

Η κατάθεση του προσχέδιου του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση με νέους φόρους 2,1 δις και περικοπές κοινωνικών δαπανών συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων ύψους 2,5 δις, τη στιγμή που η κοινωνία βουλιάζει στην ύφεση και την ανεργία σηματοδοτεί την προσπάθεια της κυβέρνησης για «σταθεροποίηση» στον πάτο του βαρελιού και επιβάλλει την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ζακύνθου στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για σύσκεψη συνδικαλιστών και εργαζόμενων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα απ’ όλους τους κλάδους, με στόχο τον συντονισμό και την κινητοποίηση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να μην περάσουν τα μέτρα και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s