Η συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Μαρίνου- Κουρή στο Ionian Channel


timthumb-php2

Δεν έχουμε κομματικούς εναγκαλισμούς στον συνδυασμό μας. Είμαστε αυτόνομοι, χωρίς να απεμπολούμε την πολιτική μας ταυτότητα.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του «Ionian Channel» ο υποψήφιος Δήμαρχος, Μίμης Μαρίνος Κουρής, ο οποίος θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους για να μη γίνονται παρερμηνείες.

«Δεν είμαι υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου. Πρέπει να γίνει σαφές ότι είμαι επικεφαλής μιας πλατιάς δημοκρατικής και ριζοσπαστικής κίνησης. Δεν απέκρυψα από κανέναν την πολιτική μου ταυτότητα και τα ιδεολογικά μου πιστεύω, τα οποία αντλούν δυναμική από τον αριστερό ριζοσπαστισμό. Το κάθε μέλος της δημοτικής κίνησης δεν απεμπολή την κομματική του ταυτότητα. Αντίθετα αυτή είναι η βάση της συνεργασίας. Είμαστε αυτόνομοι. Αυτό που κάνουμε είναι μοναδικό. Δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενη δημοτική κίνηση, που να έχει συγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας, με όργανα που να καθορίζουν τον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Είμαι στηριζόμενος, λοιπόν, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια λογική που ο κ. Μποζίκης είναι στηριζόμενος από τη ΔΗΜΑΡ» τόνισε ο κ. Κουρής.

«Ο καθένας θα πληρώνει με βάση όσα τετραγωνικά διαθέτει»

Για το πολύκροτο ζήτημα της καταμέτρησης των τετραγωνικών μέτρων, ο κ. Κουρής έκανε λόγο για λάθη που υπήρξαν κατά τη διαδικασία, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι ο καθένας στη Ζάκυνθο θα πρέπει να πληρώνει με βάση… τα πραγματικά τετραγωνικά που διαθέτει. «Όλοι πρέπει να πληρώνουν ανάλογα με τα τετραγωνικά τους και τη χρήση τους. Ας υποθέσουμε ότι είναι μια επιχείρηση που βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή και έχει 200 τετραγωνικά. Τις ημέρες αιχμής δέχεται πάνω από 1.500 επισκέπτες. Κατά συνέπεια, τα απορρίμματα που δημιουργεί είναι πολλαπλάσια από μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα που μπορεί να έχει 300 τετραγωνικά μέτρα, αλλά μόλις 50 ενοίκους. Σε ό,τι αφορά την καταμέτρηση, τονίζω ότι έγιναν πολλές διορθώσεις. Ως εκ τούτου, αυτό που διαφημίστηκε ως απόλυτα επιστημονικά ορθό ως προς τη μεθοδολογία, δεν επαληθεύτηκε στην πράξη. Επομένως, ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται από εμάς, θα στηρίζεται στην τιμολόγηση με βάση τον όγκο, το βάρος και την ποιότητα των απορριμμάτων. Γνωρίζω ότι θα έχει δυσκολίες αυτή η μέθοδος και ότι δεν θα εφαρμοστεί αμέσως, όμως θα γίνει».

«Δεν πηγαίνω και ούτε θα πάω στα πανηγύρια»

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην κριτική που δέχεται για το γεγονός ότι δεν πηγαίνει σε κάποιες εκδηλώσεις, όπως είναι τα πανηγύρια.

«Ο συνδυασμός μας δεν συγκροτήθηκε για να κάνει άγρα ψήφων στα πανηγύρια, στους γάμους, στις κηδείες και στις βαφτίσεις! Αυτή είναι μια λανθασμένη εκτίμηση για όποιον το πιστεύει. Δεν μας εκφράζει αυτό το ευκαιριακό-υποκριτικό ενδιαφέρον. Αν μια κοινωνική εκδήλωση εξασφαλίζει ψήφους, τότε θα έλεγα ότι γυρίζουμε σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Η κίνησή μας στηρίχθηκε στη βάση ότι δεν θέλουμε κομματικές εξαρτήσεις, ούτε συγκολλήσεις τελευταίας στιγμής, ούτε συναλλαγές. Θέλουμε μια υγιή σχέση με το δημότη ώστε να επιτρέπεται η δημοκρατική του συμμετοχή, όχι μόνο στη δημοτική κίνηση αλλά και μετά στα τεκταινόμενα του δήμου».

– Aπόσπασμα της συνέντευξης από την εφημερίδα Ημέρα τση Ζάκυθος

Πηγη: http://www.dkzan.gr

Διαβάστε σχετικα: Πλατυ δημοκρατικό ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Δημήτρη Μαρίνο- Κουρή, η πρόταση του Συριζα ΕΚΜ Ζακυνθου για τις δημοτικές εκλογές

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s