Τη διάλυση και το οριστικό κλείσιμο των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των δομών του ΕΟΠΥΥ με την απόλυση 48 Εργαζόμενων υγιειονομικών στη Ζάκυνθο καταγγέλει ο βουλευτής Ζακύνθου Στ. Κοντονης


Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την ίδρυση ενός νέου ενιαίου φορέα Πρωτοβάθμιας φροντίδας και την παράδοση υπηρεσιών της σε μεγάλες επιχειρήσεις υγείας από τις οποίες ο νέος ΕΟΠΥΥ θα «αγοράζει» υπηρεσίες, με περαιτέρω επιβάρυνση των ασθενών δείχνουν το μέγεθος της υποκρισίας εκ μέρους του υπουργού και της δικομματικής κυβέρνησης.

Σταύρος Κοντονής: Τοποθέτηση για το Μεταναστευτικό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζάκυνθος

Η διάλυση και το οριστικό κλείσιμο των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των δομών του ΕΟΠΥΥ οδηγεί τους εργαζόμενους σε καθεστώς κινητικότητας και οριστικής απόλυσης. Ιδιαίτερα όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου η πολιτική αυτή σημαίνει το κλείσιμο των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και επομένως, την απόλυση 35 (από τα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία) και 13 εργαζομένων (από το Κέντρο ψυχικής υγείας). Το πιο ανάλγητο και εξωφρενικό συνάμα ήταν η ανακοίνωση του υπουργού σχετικά με την αύξηση του «εισιτηρίου ντροπής» με βάση τη μνημονιακή επιταγή, από 5 σε 25 ευρώ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ «η πλήρης πρόσβαση όλων των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς και εισιτήρια στο σύνολο των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s