Αλ. Τσίπρας: Να τεθεί η Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου με αποφασιστικότητα, όχι εκτός νόμου


Ημερομηνία: 21/09/2013 16:28

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη Βιέννη

521393_10151109468863054_431167789_n-660x437 Εγώ θα ήθελα να σας πω το εξής. Εάν η κυβέρνηση έχει, η όποια κυβέρνηση, την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των εγκληματικών ενεργειών – προσέξτε δεν αναφέρομαι στην ιδεολογία. Στις δημοκρατίες ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να έχει όποια ιδεολογία θέλει, αλλά οι δημοκρατίες να έχουν κανόνες και οι εγκληματικές οργανώσεις πρέπει να αντιμετωπίζουν το νόμο, γιατί έτσι προστατεύονται οι κοινωνίες. Αν, λοιπόν η οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μπορεί να το κάνει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο να το κάνει.

Έμαθα ότι ο υπουργός Δημοσίας Τάξης της Ελλάδας χθες, μία μέρα μετά τη δολοφονία όμως, έστειλε στην εισαγγελία 31 φακέλους με παραβατικές πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής. Για να τους στείλει την επόμενη μέρα, προφανώς τους είχε έτοιμους. Άρα, είχε συλλέξει τα στοιχεία. Πολλοί από αυτούς τους φακέλους μπορεί να είναι και για πράξεις που έγιναν ένα χρόνο πριν. Γιατί δεν υπήρχε αυτή η αποφασιστικότητα;

Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι πρέπει να έχουμε αποφασιστικότητα απέναντι στην εγκληματική δράση των νεοφασιστών. Άρα, η θέση μας δεν είναι ότι πρέπει να τεθεί αυτή η οργάνωση εκτός νόμου, αλλά ότι πρέπει να τεθεί ενώπιων του νόμου με αποφασιστικότητα. Και το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα οφείλεται στη μετριοπαθή στάση που επέδειξε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Από την άλλη πλευρά όμως, πραγματικά πιστεύουμε ότι σε όλα τα κόμματα, ακόμα και σε αυτά που σήμερα κυβερνούν, υπάρχει δημοκρατικός κόσμος που θα αποτρέψει τέτοιου είδους επιλογές. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, προχθές υπήρξαν ορισμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που, παρά το γεγονός ότι είχαμε ένα νέο άνθρωπο νεκρό, ξαναέβγαλαν από το συρτάρι μια ανιστόρητη θεωρία, τη θεωρία των δύο άκρων. Για να μας πουν ότι, μπορεί να είχαμε νεκρό από τους φασίστες αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που είναι ακραίο. Ευτυχώς, αυτά τα στελέχη έχουν αποδοκιμαστεί ευθέως από στελέχη του ίδιου τους του κόμματος. Αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο για την ελληνική πολιτική ζωή. Σημαίνει ότι, ευτυχώς, δεν βρισκόμαστε στο ’60. Δεν μας έχουν πάει ακόμα στη δεκαετία του ’60 και δεν θα τους αφήσουμε να μας πάνε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s