Ζάκυνθος 18 / 9: Συγκλονιστικό ενωτικό συλλαλητήριο απάντηση στην κυβέρνηση και στην δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους εγκληματίες της ΧΑ.


Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με μια πρωτοφανή σε όγκο, παλμό και σύνθεση διαδήλωση απάντησαν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και ενώ η απεργία των καθηγητών συνεχίζεται με καθολική επιτυχία. ( ποσοστό συμμετοχής 18/9 : 81% )

Μετά από τις διεργασίες αλλά και τις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου την προηγούμενη μέρα και με την έντονη ενωτική διάθεση του κόσμου για κοινή διαδήλωση αποφασίστηκε τελικά να πραγματοποιηθεί κοινή διαδήλωση της ΕΛΜΕΖ, των σωματείων του συντονιστικού και των σωματείων του ΠΑΜΕ με ξεκίνημα έξω από το παλαιό εργατικό κέντρο.

Το συντονιστικό των σωματείων αφού πραγματοποίησε προσυγκέντρωση των διαδηλωτών έξω από το κτίριο της ΠΕ Ζακύνθου κατευθύνθηκαν στη συνέχεια μέσω της 21ης Μαίου στο χώρο του παλαιού Εργατικού Κέντρου που ήταν ήδη συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές της ΕΛΜΕΖ και των σωματείων του ΠΑΜΕ ακολούθησαν χαιρετισμοί και στην συνέχεια ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα σχόλια από τους παρατηρητές της διαδήλωσης ήταν ιδιαίτερα θετικά κυρίως για τον ενωτικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.

Ο συμβολισμός της ενωτικής κινητοποίησης μια μέρα μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι ήταν εξαιρετικά επίκαιρος και δείχνει τον δρόμο τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης αλλά και του ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν « Ούτε στο νησί μας ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» , « Κανείς δεν περισσεύει από την παιδεία βγάλτε πλεονάζοντες απ την ολιγαρχία» , « Κανένας δεν ζει με τετρακόσια ευρώ πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», « Το Μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς αυτός που πλεονάζει είναι ο Σαμαράς», « Οι καθηγητές δεν είναι συντεχνία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: