ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Ζακύνθου: «Ένας χρόνος με βουλευτή της αριστεράς στη Ζάκυνθο»Ζάκυνθος 24/6/2013

Σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου απο την εκλογή βουλευτή της αριστεράς στη Ζάκυνθο, αναφέρει:

syriza1 «Πριν από ένα χρόνο στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ έκανε το άλμα να βρεθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 27 % γεννώντας μια μεγάλη ελπίδα για τον ελληνικό λαό και πλήττοντας καίρια την μνημονιακή διαχείριση των τριών τελευταίων ετών.

Για πρώτη φορά μετά από τις εκλογές του 1958, η Αριστερά έσπασε το φράγμα του αστικού δικομματισμού των μνημονιακών δυνάμεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ έθεσε το μεγάλο ζήτημα της ενότητας για την ανάδειξης κυβέρνησης της αριστεράς με σκοπό την κατάργηση των μνημονίων, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου της χώρας και της άμεσης προτεραιότητας για μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος των εργαζομένων, αγροτών, μικροεπαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και της νεολαίας και ανταμείφθηκε γι’ αυτό.

Στα πλαίσια της μεγάλης ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, στην μονοεδρική περιφέρεια της Ζακύνθου η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέλεξε για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού , τον βουλευτή . Η εκλογή του σ. Σταύρου Κοντονή αποτέλεσε μια αναζωογονητική τομή για την κοινωνία της Ζακύνθου.

Είναι κοινή αίσθηση σε κάθε ζακυνθινό πολίτη ότι η παρούσα πολιτική εκπροσώπηση της Ζακύνθου τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή συνιστά ποιοτική αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν.

Αμφισβητήσαμε τις κατεστημένες εξουσίες και συμφέροντα στο νησί μας, τόσο τις κρατικές όσο και τις αυτοδιοικητικές.

Στηρίξαμε ως κόμμα τις κοινωνικές και κινηματικές πρωτοβουλίες αντίστασης όσο και τις μορφές και δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θέσαμε μέσω του βουλευτή μας κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την προστασία των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και ιδίως το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο άλλες δυνάμεις χειρίζονται με επικίνδυνο και ερασιτεχνικό τρόπο.

Λειτουργήσαμε και στο κινηματικό πεδίο και σε αυτό της κοινοβουλευτικής παρέμβασης τελείως διαφορετικά από τα κατεστημένα και πελατειακά κόμματα.

Η πορεία μας αυτόν τον χρόνο αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την στροφή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ζάκυνθο σε ριζοσπαστική και αριστερή κατεύθυνση και για να βάλουμε μια για πάντα τέλος στα μνημόνια και στην καταστροφή της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές είναι πλέον φανερό κίνδυνος για την χώρα δεν είναι η κυβέρνηση της αριστεράς. Κίνδυνο αποτελεί η συνέχιση της μνημονιακής λαίλαπας από την παραπαίουσα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι τελευταίες εξελίξεις με τις προσπάθειες φίμωσης της ΕΡΤ αλλά και της δημοκρατίας επιβεβαιώνουν αυτούς τους κινδύνους αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουν και τα αδιέξοδα του μνημονιακού μπλόκ

Σήμερα για να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της και για να ανατραπεί η πορεία ακροδεξιού αυταρχικού κατήφορου του Σαμαρά και των συνεργατών του και να ανατραπεί κάθε είδους μνημονιακή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ απευθύνεται στο κόσμο της εργασίας και τον καλεί να ανατρέψουμε τους εντολοδόχους της τρόικας.».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s