«… τον πίεσαν να αποσύρει την υπογραφή του από την προσφυγή κατά του ΧΥΤΥ στο Λίβα» ! – Οργή Μυλωνά για το «στρίμωγμα» στο ΥΠΕΚΑ!


milonas_xita

«Βλέπω, τελικά, ότι το μόνο έργο που θα μείνει στη Ζάκυνθο είναι το … φιλότιμο! Ας το διδάξει λοιπόν…όποιος το έχει!». Η οργισμένη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά στην zantepress24 ήρθε μετά την ευρεία συνάντηση φορέων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την επιμονή τοπικών και κεντρικών φορέων να αποσύρει την υπογραφή του από την προσφυγή κατά του ΧΥΤΥ στο Λίβα!

Κάνοντας λόγο για «καλά οργανωμένο μέτωπο» προκειμένου να αναθεωρήσει τις απόψεις του σε σχέση με τον έργο του ΧΥΤΥ, ο κ. Μυλωνάς έθιξε με νόημα τη μη πρόσκληση στην εν λόγω συνάντηση του μοναδικού βουλευτή του νησιού Σταύρου Κοντονή (δικηγόρου και πρωτοστάτη στη σύνταξη και υπογραφή της προσφυγής) με την αιτιολογία του υπουργείου πως το … ξέχασαν (!), και ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, ΔΕΝ αποσύρει ούτε την υπογραφή του, ούτε τις ενστάσεις του.

– Αν είχα με οποιοδήποτε τρόπο «παρασυρθεί» στο να υπογράψω την προσφυγή, θα το παραδεχόμουν και θα ομολογούσα το λάθος μου αλλά, βλέπω ότι το μόνο έργο που τελικά θα μείνει στην Ζάκυνθο, είναι το … φιλότιμο!

Ας το διδάξει λοιπόν… όποιος το έχει! Ότι λέμε, το λέμε κατόπιν ώριμης σκέψης και τα τεκταινόμενα βλέπω πως μας δικαιώνουν, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω της zantepress24 μία εναλλακτική λύση στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που αναμένεται να συζητηθεί έντονα:

Ο κ. Μυλωνάς δήλωσε στην εφημερίδα μας πως έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με ιδιωτικες εταιρείες προκειμένου να εξετασθεί και η περίπτωση της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού φορέα.

– Θέλουν εναλλακτικές λύσεις σε αυτή τη μία που έχουν και επιμένουν; Ορίστε λοιπόν: Το Δημόσιο ΔΕΝ μπορεί να κάνει ΚΑΙ τον σκουπιδιάρη. Με μια υγιή συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με ιδιώτες μπορούμε να πετύχουμε ουσιαστικό οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος. Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλές περιοχές της χώρας και για αρκετά κράτη του εξωτερικού όπως, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης προλαβαίνοντας τις αντιδράσεις….

… ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Σε ότι αφορά το πρωταρχικό θέμα της σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου σημείωσε ότι μέχρι και τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχουν στείλει στην Ε.Ε. τεκμηριωμένο υπόμνημα για τις παρεμβάσεις συντήρησης που έχουν γίνει στον ΧΥΤΑ -και όχι μόνο.

– Όταν βρεθούμε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, θα πρέπει να αποδείξουμε ότι στον ΧΥΤΑ -που προς το παρόν παραμένει στο Σκοπό- έχει υπάρξει βελτίωση. Μετά από έντονη λοιπόν συζήτηση, αποφασίστηκε αυτό που λέγαμε από την αρχή στον Δήμαρχο Ζακύνθου, υπογράμμισε.

– Δηλαδή, μηχανική επεξεργασία διαλογής και δεματοποίησης υπολειμμάτων στο Αεροδρόμιο, σταδιακή αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Σκοπό και, τέλος, εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για τα άνωθεν έργα.

– Αποδείχθηκε κατά την συνάντηση ότι, τα νέα κύτταρα και ότι άλο γίνεται στο χώρο είναι όλα… παράνομα και χωρίς άδειες, συμπλήρωσε με έμφαση ο κ. Μυλωνάς.

– Κατά τα άλλα…. η βούληση ΟΛΩΝ ήταν να αποσύρω την ένσταση μου από το ΣτΕ για τον ΧΥΤΥ!

Πηγή: zantepress24

Το δελτίο τύπου του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την σύσκεψη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s