Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ


Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

karteros_2aΕίπε οκ ο Δραγασάκης ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει τον κατώτερο μισθό στο ύψος που ήταν πριν τον κοντύνουν οι αυτουργοί της ανταγωνιστικότητας εξακολουθεί να ισχύει.

Επειδή όμως, σύμφωνα με την αριστερή λογική τουλάχιστον, μαζί με την Αθηνά είναι απαραίτητο να κινούνται και τα χέρια των πολιτών, εξήγησε ότι όσο περισσότερο μένουν στα πράγματα ο Σαμαράς και οι άλλοι μαστροχαλαστές , όσο περισσότερο σμπαραλιάζουν με την πολιτική τους την οικονομία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποκατασταθούν αύριο οι ζημιές..

Μάλλον λογικό φαίνεται, έτσι δεν είναι; Άλλο πράγμα να αναλάβουν όταν έρθει η ώρα ο καινούργιος καπετάνιος και το καινούργιο πλήρωμα το καράβι, έστω σπασμένο από την καλή κοινωνία της τρόικας και τους πειρατές των μνημονίων, και άλλο πράγμα να το αναλάβουν όταν έχει γίνει παλιοσανίδες για το τζάκι. Άρα: όσο πιο γρήγορα τους στείλουμε από κει που ήρθαν τόσο καλύτερο. Αυτό ήταν το συμπέρασμα του κατηγορούμενου Δραγασάκη. Και αυτό είναι το συμπέρασμα και για κάθε άνθρωπο που δεν θέλει να παίζει με τις λέξεις –και με τους μισθούς των άλλων.

Ποιο συμπέρασμα έβγαλαν όμως οι πλαστογράφοι βίντεο; Ότι ο Δραγασάκης διαψεύδει τον Τσίπρα! Ότι ο ένας μιλάει για αποκατάσταση του κατώτερου μισθού κι ο άλλος το κάνει ρεαλιστική γαργάρα. Ακόμα χειρότερα: Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε επί της ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη όλες τις δεσμεύσεις του κόμματός του –αυτό λέει επί λέξει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ. Ο ένας δηλαδή πρέπει τώρα να απολογηθεί στον άλλο γιατί τον βγάζει ψεύτη κι ο άλλος στον κόσμο γιατί λέει ψέματα.

Δηλαδή: Εκείνοι που είπαν ψέματα ότι δεν θα πειράξουν μισθούς και συντάξεις κατηγορούν άλλους για ψεύτες! Εκείνοι που έκοψαν μισθούς και συντάξεις κατηγορούν άλλους ότι θα κάνουν το ίδιο! Γιατί θέλουν να αποδείξουν όχι ότι είναι καλοί, αλλά ότι και οι άλλοι είναι εξίσου κακοί. Έτσι ο πόλεμος διεξάγεται και με όρους αλχημείας των λέξεων. Τι είπαν δήθεν ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, ο Λαφαζάνης, ο Τσίπρας. Τι είπε ο Φούφουτος –το τελευταίο καταφύγιο της προπαγάνδας τους. Μπορεί όμως ένας Φούφουτος να κρύψει ποιος είναι ξεσκούφωτος πολιτικά και ηθικά;

*Δημοσιεύθηκε στην «ΑΥΓΗ» την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s