Δίκτυο Μελετών και Τεκμηρίωσης – Αξίζει την προσοχή και την παρακολουθηση μας !!!


Tiki_WCG

Ποιοι Είμαστε

Τον Δεκέμβριο του 2009 συγκροτήθηκε για πρώτη φορά η Επιτροπή Μελετών και Τεκμηρίωσης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απαρτιζόταν κυρίως από επιστημονικούς συνεργάτες βουλευτών που προσλήφθηκαν ειδικά για αυτόν το σκοπό αλλά και από υφιστάμενους συνεργάτες τους που παραχωρήθηκαν και συμμετείχαν στις εργασίες της Επιτροπής. Στη συνέχεια, η Επιτροπή διευρύνθηκε, με τη συμμετοχή επιστημόνων και συνεργατών προερχόμενων από ποικίλους εργασιακούς χώρους και επιστημονικούς κλάδους, και μετεξελίχθηκε σε Δίκτυο Μελετών και Τεκμηρίωσης.

Οι συνεργάτες του Δικτύου καλύπτουν γνωστικά ένα ευρύ φάσμα πεδίων και θεματικών όπως οικονομία, κοινωνική πολιτική, εργασιακές σχέσεις, πρόνοια και ασφάλιση, παιδεία, κράτος και δημόσια διοίκηση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δικαιώματα κ.λπ.

Το έργο του Δικτύου διασυνδέεται αφενός με τις εργασίες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέσω των αντίστοιχων Επιτροπών Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ), και αφετέρου με τις προγραμματικές επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέσω της Επιτροπής Προγράμματος και των λοιπών αρμόδιων δομών. Στις δραστηριότητες του Δικτύου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

1. Η έκδοση 15νθήμερου Ενημερωτικού Δελτίου που περιέχει υλικό τεκμηρίωσης για τις τρέχουσες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, το κοινοβουλευτικό έργο, τις εξελίξεις εντός του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς αλλά και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς τάσεις και πολιτικές.

2. Η σύνταξη σημειωμάτων για ζητήματα που άπτονται της άμεσης συγκυρίας ή έχουν διαρκές πολιτικό ενδιαφέρον. Με τα σημειώματα αυτά επιδιώκεται η ανάλυση και τεκμηρίωση θεμάτων άμεσης και μεσοπρόθεσμης πολιτικής, η κωδικοποίηση και κριτική των θέσεων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, καθώς και η περαιτέρω εμβάθυνση και επεξεργασία των θέσεων και των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

3. Η κωδικοποίηση των προγραμματικών επεξεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε μια σειρά κομβικά ζητήματα πολιτικής, με τρόπο κατάλληλο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσής τους και στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία ως επεξεργασμένο πλαίσιο προτάσεων.

4. Η συμβολή στην τρέχουσα κοινοβουλευτική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τη σύνταξη ή επεξεργασία νομοσχεδίων, προτάσεων νόμου, ερωτήσεων, επερωτήσεων κ.ο.κ.

5. Η παρακολούθηση του εγχώριου, ευρωπαϊκού και διεθνούς Τύπου και η αρθρογραφία των μελών του Δικτύου σχετικά με τα θέματα που επεξεργάζονται.

Διαβάστε εδώ το τελεταίο τευχος του 15νθημερου Δελτίου Πολιτικής και Οικονομικής Τεκμηρίωσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.