Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετική με την διατήρηση λειτουργίας του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης, Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Ζακύνθου ως αυτόνομης δομής ειδικής αγωγήςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, αφού κατέθεσε από 5-11-2012 ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετική με την διατήρηση λειτουργίας του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης, Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Ζακύνθου ως αυτόνομης δομής ειδικής αγωγής, ανέφερε τα ακόλουθα :
Kατά την πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) με τον Υφυπουργό Παιδείας και τον διευθυντή ειδικής αγωγής, προέκυψε αδυναμία δέσμευσης των αρμοδίων για την στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. από την νέα χρονιά με αποτέλεσμα την εξασθένιση της διαγνωστικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας τους. Οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. πλήττονται με την μείωση προσλήψεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά κενά στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Παρά την υπόσχεση ότι θα προσλαμβάνονται ως Ε.Ε.Π. και άλλες ειδικότητες πέρα από τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα πλαίσια της γενικής εκπαίδευσης, συρρικνώνονται συνεχώς και οι προσλαμβανόμενοι δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι θα συνέδραμαν τα Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στα ζητήματα γενικής και ειδικής αγωγής. Ειδικά, όσον αφορά την Ζακυνθο, αυξάνουν συνεχώς οι αιτήσεις για διάγνωση και υποστήριξη παιδιών προσχολικής αγωγής (281 κατά την σχολική χρονιά 2011-2012 ) και πολλές από αυτές δεν έχουν φτάσει στο στάδιο της αξιιολόγησης των παιδιών. Παρά το ότι έχουν καλυφθεί οι θέσεις προσωπικού -πέρα από την θέση του λογοθεραπευτή-, πρέπει την χρονιά που έχει ξεκινήσει να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα ένταξης καθώς και το τμήμα κωφών και βαρηκόων (στο χωριό Γαλάρου) του νομού Ζακύνθου και να προσληφθει μόνιμο προσωπικό –και όχι μόνον ορισμένου χρόνου- για την κάλυψη των αναγκών ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ζακύνθου. Χρειάζεται ακόμη να στελεχωθεί το ΣΜΕΑΕ Ζακύνθου με εργοθεραπευτή, να καλυφθούν θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΕΕΕΚ Ζακύνθου, να ανεγερθει νέο κτίριο για το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου,να προσληφθεί δεύτερος ψυχολογος στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ζακύνθου και να καταργηθούν διατάξεις που αναιρούν την αυτοτέλειατων ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ως ιδιαιτέρου τμήματος της ειδικής αγωγής.

Αθήνα , 5-11-2012

Το πληρες κείμενο της ερώτησης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s