Ιδρυτική συνέλευση της ΤΕ Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την Κυριακή ( 14/10) στο Ξενοδοχείο DIANA


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτώβρη στις 7.30 μμ στο ξενοδοχείο Diana η ιδρυτική συνέλευση της ΤΕ Πάλης του Συριζα ΕΚΜ.
Μετά από σοβαρή προετοιμασία από την επιτροπή πρωτοβουλίας που είχε συσταθεί και με την παράλληλη συμμετοχή των δυνάμεων του Συριζα σε κινηματικές δράσεις ( απεργία-συλλαλητήριο της 26/9, κινητοποιήσεις για την επίσκεψη Μέρκελ) το αποτέλεσμα από ποσοτική αλλά κυρίως από ποιοτική άποψη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο.Στην ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανταποκρίθηκαν δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι εξέλεξαν και 7μελή γραμματεία της τοπικής επιτροπής πόλης και συνδιαμόρφωσαν το τοπικό πρόγραμμα δράσης.

Ο βουλευτής του Συριζα Σταυρος Κοντονής αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια του κόμματος στην πορεία πρός την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκέμβρη, για την δημιουργία ένος μεγάλου, δημοκρατικου, ριζοσπαστικου και συγχρονου κόμματος της αριστεράς που θα απαλλάξει την χώρα από τα μνημόνια και θα την οδηγήσει σε μιά νέα παραγωγική και δημοκρατική ανόρθωση.
Ακόμα οι σ Στανίτσας Σ. και σ.Κακολύρης Δ. παρουσίασαν το τοπικό πρόγραμμα δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το οποίο θα κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας βρίσκεται στην εξεύρεση πρωτοβουλιών και δράσης συντονισμού εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, νεολαίας, ανέργων κλπ ενάντια στην εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική και ο δεύτερος άξονας σε αντίστοιχες δράσεις και συσπειρώσεις πολιτών ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν χρόνια την πόλη της Ζακύνθου.

Ακολουθησε μεγάλος αριθμός τοποθετήσεων για πολλά θέματα όπως την ανάγκη αντιμετώπισης της δράσης της φασιστικής χρυσής αυγής, την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγής, την χρησιμοποίηση νέων μορφών πάλης του κινηματος, το ξεπέρασμα φαινομένων αδράνειας και παθητικότητας της κοινωνίας, την αντιπολιτετική τακτική του Συριζα και τα οικονομικά της οργάνωσης.
Στο τέλος της διαδικασίας εκλέχθηκε και 7μελής γραμματεία της οργάνωσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s