Συνάντηση του Σταυρου Κοντονη με επιχειρηματίες του Αργασίου


Ανταποκρινόμενος στο αίτημα για συνάντηση με τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής του Αργασιου, ο βουλετής Ζακυνθου συναντήθηκε μαζυ τους το Σάββατο το πρωί(29/9 ) στο εστιατόριο Stars στο Αργάσι.
Ανοιγοντας την συζήτηση ο Ανδρέας Κοτσώνης πρόεδρος του τοπικου συμβουλίου και του συλλόγου των επαγγελματιών της περιοχής έθεσε στον βουλευτή το κυριο θέμα της συνάντησης.Πρόκειται για την όλοκλήρωση της μελέτη ανάπλασης της παραλίας του Αργασιου. Ενα έργο που έχει ξεκινήσει απο το 2003 αλλά «υλοποιείται» με εξαιρετικά αργους ρυθμους ευρισκόμενο σημερα στην φάση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΜΠΕ) απο το υπουργείο ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την παραλία της περιοχής δίνοντας ώθηση στην τουριστική κίνηση του Αργασιου.

Στην τοποθέτηση του ο βουλετής του Συριζα υπενθυμισε αρχικά την φαιά προπαγάνδα, που ασκήθηκε προεκλογικά εντός και εκτός Ελλάδας – προκειμένου να αποτρέψει το σχηματισμό κυβέρνησης του Συριζα – και την πλήρωσε ο ελληνικός τουρισμός. Η επίπτωση αυτής της αθλιότητας γίνεται σήμερα ακόμα πιο αισθητή καθώς βαδίζομε στο τέλος μιας «μελαγχολικής» τουριστικής περιόδου και το ραντεβου με την εφορία αποτελεί πλέον χρονικό προαναγγελθείσας «ληστείας μετα φόνου»
Για το θέμα της επιτάχυνσης της μελέτης ανάπλασης ζήτησε διορία τριών ημερών προκειμένου να πραγματοποίση την παρέμβαση του στον υπουργό ανάπτυξης.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο και άλλοι επαγγελματίες αναπτυσοντας πλευρες του προβλήματος αλλά και άλλα ζητήματα όπως την ανάπλαση στα Λαζαρέττα, και τον αποκλεισμό του αντίστοιχου παραλιακου δρόμου απο ακραία καιρικά φαινόμενα τον χειμώνα, την γέφυρα του Αγ. Χαραλάμπη, τον περιφερειακό δρόμο του Αργασίου, την αυξηση των δημοτικών τελών με την «περίφημη» επανακαταμέτρηση κλπ.

Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε ο βουλετής του Συριζα- απευθυνόμενος μάλιστα σε επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμου- στην ανάγκη διαφυλαξης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο ζητώντας και την συμβολή των παρευβρισκομένων σε αυτή την κατευθνση. Αναφέροντας το παράδειγμα της απασχόλησης αλλοδαπων εργαζομένων με την χρήση του καθεστώτος της μαθητείας σε εξευτελιστικές αμοιβές καθώς και της εκμετάλλευσης μεταναστών χωρίς χαρτιά σε μαυρη και ανασφάλιστη εργασία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s