ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζάκυνθος

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθημερινά ο κόσμος της εργασίας κατακρεουργείται από το αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθεί κατά γράμμα, η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ο κόσμος της εργασίας πληρώνει ακριβά την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού με συνεχή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων των οποίων μειώνονται οι μισθοί, με συνεχή μείωση της πλήρους και αντίστοιχη αύξηση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης, με συνεχή αύξηση της ανασφάλιστης εργασίας. Ταυτόχρονα όσοι εργάζονται θεωρούνται «τυχεροί» αφού η ανεργία καλπάζει και ιδιαίτερα στη νεολαία. Όσοι αντιστέκονται σε αυτές τις μνημονιακές πολιτικές όπως οι απεργοί στη Χαλυβουργική, αντιμετωπίζονται με βίαια καταστολή από τα ΜΑΤ.

Και ως συνέχεια αυτής της επίθεσης ενάντια στα φτωχά και μεσαία στρώματα, έχουμε γιγάντιες αυξήσεις σε φόρους, χαράτσια, σε βασικά κοινωνικά αγαθά (νερό, ρεύμα, κλπ), σε τρόφιμα. Ταυτόχρονα υπάρχει περιορισμός μέχρι μηδενισμός σε στοιχειώδεις φαρμακευτικές ανάγκες από τα ασφαλιστικά ταμεία, και σταμάτημα σε κοινωνικές παροχές και ανάγκες από την πολιτεία..

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του επιδόματος ανεργίας, της μετενέργειας, άλλων ρυθμίσεων που αφορούν την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ προωθείται μια πρώτη κατεπείγουσας σπουδαιότητας νομοθετική παρέμβαση ανατροπής των  αντεργατικών αλλαγών που συντελέστηκαν στο συλλογικό εργατικό δίκαιο στη χώρα μας. Θα επανέλθουμε στα πλαίσια μιας νέας πρότασης νόμου στην επανόρθωση και των υπολοίπων απορρυθμίσεων που υπέστησαν οι συλλογικές ελευθερίες και τα απορρέοντα από αυτές εργατικά δικαιώματα

Καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν εάν θα στηρίξουν ή όχι αυτή την πρόταση νόμου που αποκαθιστά βασικά και στοιχειώδη μισθολογικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων αποδεικνύοντας στον ελληνικό λαό αν σέβονται ή όχι τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και κυρίως οι τρεις κυβερνητικοί συνέταιροι την προγραμματική συμφωνία τους.

Απευθυνόμαστε στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στους εργαζόμενους και τους καλούμε να κάνουν δική τους υπόθεση και διεκδίκηση την υπερψήφιση αυτής της πρότασης νόμου.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Ζάκυνθος 22/7/2012

 

 

                                                                        ΝΣΕ  ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: