ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζάκυνθος

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζάκυνθος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Κοντονής Σταύρος συναντήθηκε με συλλογικότητες και πολίτες προκειμένου να συζητήσουν, να αλληλοενημερωθούν και να βρουν κοινές αγωνιστικές διαδρομές στην κατεύθυνση για την επίλυση προβλημάτων που δημιουργεί το μνημονιακό μέτωπο της τρόικας εξωτερικού μαζί με τα συγκυβερνιακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ της τρόικας εσωτερικού. Αναλυτικά οι συναντήσεις ήταν :

  1. O βουλευτής συναντήθηκε με επιτροπή κατοίκων και γονέων από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο που τον ενημέρωσαν λεπτομερειακά για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα από το σχολείο. Ο βουλευτής έδωσε αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα των γονέων και κατοίκων για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας, υπογράφοντας το σχετικό κείμενο της επιτροπής. Υπογράμμισε στους συμπολίτες μας ότι το ψήφισμα των κατοίκων για την παράνομη τοποθέτηση της κεραίας αλλά και οποιαδήποτε άλλης παρόμοιας κεραίας που πρόκειται να τοποθετηθεί στο μέλλον, θα το φέρει με επερώτηση στη Βουλή ώστε να απαντήσει ο αρμόδιος ή οι αρμόδιοι υπουργοί. Τέλος τόνισε στην επιτροπή των κατοίκων και των γονέων ότι αυτό το πρόβλημα που προέκυψε αλλά και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα προκύψει από την κερδοσκοπία των αγορών ενάντια ακόμη και στην υγεία των κατοίκων, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ενωτικούς, μαζικούς και διεκδικητικούς αγώνες.
  2. Ο βουλευτής μαζί με αντιπροσωπεία από το ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με το συνδικαλιστικό όργανο των πυροσβεστών Ζακύνθου και οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την τραγική έλλειψη προσωπικού για την πυρόσβεση αλλά και για τις άλλες αρμοδιότητες της Πυροσβεστικής. Ο βουλευτής έδωσε την ολόπλευρη συμπαράσταση του στους πυροσβέστες του νησιού μας και τους τόνισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση προτιμάει να ακολουθεί κατά γράμμα τα μνημόνια των διεθνών τοκογλύφων αντί να προστατεύει τα δάση, την δημόσια περιουσία, την περιουσία των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων. Επίσης τους υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί στο πλάι τους με όποιο τρόπο του ζητήσουν ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό.
  3. Ο βουλευτής μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Μίμη Κουρή και Καμπίτση Θοδωρή, συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Βυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου προκειμένου να εκθέσει στο βουλευτή και στην υπόλοιπη αντιπροσωπεία, τα τραγικά αδιέξοδα του Μουσείου το οποίο παραμένει κλειστό και μάλιστα στη κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου λόγω έλλειψης προσωπικού. Όλοι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι θα πρέπει να συντονιστεί η δράση των φορέων του νησιού μαζί με το λαϊκό κίνημα με στόχο να πιεστεί η κυβέρνηση να προσλάβει προσωπικό ώστε να ανοίξει το Μουσείο.
  4. Ο βουλευτής συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από το σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων περιοχής Λαγανά και η οποία του ζήτησε την συμπαράσταση του ώστε να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος της μνημονιακής κυβέρνησης Παπαδήμου ο οποίος επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΕΒΕ παρότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα όπως ΙΚΑ, ΟΓΑ κλπ. Επίσης του ανέφεραν προβλήματα της καθημερινότητας στη περιοχή του Λαγανά όπως ηχορρύπανση, μικρή και μεγάλη παραβατικότητα, παρεμπόριο και εγκληματικότητα. Ο βουλευτής ανέφερε ότι για το θέμα της ασφάλισης στο ΤΕΒΕ παρότι είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα, θα το φέρει στη Βουλή. Για το θέμα της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας είπε ότι θα κάνει διάβημα στους τοπικούς αρμόδιους φορείς όπως Δήμαρχο, Αστυνομικό Διευθυντή κλπ.

Οι συναντήσεις με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου θα συνεχίζονται με κάθε συλλογικότητα εργαζομένων, επαγγελματιών, ανέργων, αγροτών, νεολαίας, γυναικών αλλά και με κάθε πολίτη, στην προοπτική επίλυσης ή ανακούφισης των προβλημάτων τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: