ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δελτίο Τύπου

 

Συναντήσεις  βουλευτή Ζακύνθου ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ   Σταύρου Κοντονή  με δήμαρχο και αντι-περιφερειάρχη

 

Την Τρίτη 17 Ιούλη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, συνάντηση του βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ  κ  Σταύρου Κοντονή  και του Δημάρχου κ  Στέλιου Μποζίκη

Στην συνάντηση συμμετείχαν  ακόμα  εκ  μέρους του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ  οι  κκ   Δημήτρης Μαρίνος-Κουρής  και    Αντώνης  Κασσιμάτης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ τέθηκαν

  1. Το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και  οι δράσεις που πρέπει  να υλοποιηθούν.

 

Τονίστηκε η ανάγκη να  ξεπεραστεί  η σημαντική καθυστέρηση  στην    υλοποίηση ενημέρωσης  και   μέτρων  ολοκληρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή, ανάκτηση- ανακύκλωση, επεξεργασία των οργανικών με  την μέθοδο της κομποστοποίησης  ώστε να μειώνεται σταδιακά ο όγκος του προς διάθεση  υπολείμματος και  η  επιλογή  χώρου ταφής του  να αποτελεί το δευτερεύον ζήτημα.

Σχετικά με την ανάγκη νέας χωροθέτησης περιοχής  υγειονομικής ταφής – μετά και την απόρριψη  της θέσης Λίβα από το Περιφερειακό Συμβούλιο- αυτή να γίνει μέσα στις σύντομές διαδικασίες που προβλέπει  η  σχετική νομοθεσία , με την συμβολή του υπουργείου και με  την αίσθηση ότι  στο  μεγαλύτερο μέρος του νησιού  υπάρχει σήμερα είτε ειδικό περιβαλλοντικό καθεστώς είτε  υδροφόρος ορίζοντας. είτε περιοχές οικονομικής δραστηριότητας

Ακόμα υπογραμμίστηκε  η ανάγκη να αποκρουσθούν λογικές ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που επιβάλλουν οι σημερινές μνημονιακές πολιτικές.

  1. Σχετικά με την τραγική οικονομική  κατάσταση στην οποία οδήγησε την αυτοδιοίκηση μαζί και το Δήμο Ζακύνθου η εφαρμοζόμενη από τις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις πολιτική  της οικονομικής ασφυξίας  και  της  υποβάθμισης.

 

 

Υπογραμμίστηκε  η ριζική διαφωνία  του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ σε πολιτικές χαρατσώματος των δημοτών και ιδιωτικοποίησης  κοινωφελών υπηρεσιών ,  κοινωνικών  δομών και δημόσιων χώρων .

Τονίσθηκε  η  αντίθεση  μας :

  • στην  πολιτική  του  δήμου  στα  τέλη καθαριότητας και φωτισμού  με τις παράνομες, αυθαίρετες   και  καταχρηστικές  επανακαταμετρήσεις  των τετραγωνικών.
  • στην παραχώρηση  της  πλάζ   του  ΕΟΤ σε  ιδιωτική εκμετάλλευση  και κυρίως  στην επιβολή  εισιτηρίου για  την  πρόσβαση  στην  θάλασσα  των  κατοίκων  της  πόλης.
  • στην επιβολή  για πρώτη φορά διδάκτρων στους  μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  που απασχολούνται  στα   πλαίσια  του  θερινού  Κέντρου  Δημιουργικής  Απασχόλησης

Επιβεβαιώθηκε  η κριτική μας  σε πλευρές της οικονομικής διαχείρισης του δήμου  που αφορούν  προκλητικές δαπάνες όπως  οι  προσλήψεις ειδικών συμβούλων

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ συναντήθηκε  στην έδρα της Περιφερειακής ενότητας  Ζακύνθου με τον αντι-περιφερειάρχη  κ Διονύση Μυλωνά   με  αντικείμενο επίσης  το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και  τις δράσεις που πρέπει  να αναληφθούν.

Ανάλογου περιεχομένου ήταν οι τοποθετήσεις του  ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ

Αποφασίστηκε από κοινού συνάντηση του βουλευτή με τον αντι-περιφερειάρχη  και τον δήμαρχο για συντονισμό της δράσης  για το θέμα.

                                                                                                Το γραφείο τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: