ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ


Το κείμενο συλλογής υπογραφών που ακολουθεί   συντάχθηκε  απο την Επιτροπή Γονέων-Κηδεμόνων., Εκπαιδευτικών και Κατοίκων  της  περιοχής  1ου Γυμνάσιου-Λύκειου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου συμπαραστεκόμενος στον αγώνα τους,  το ανάρτησε  στην ιστοσελίδα του  και δημιούργησε ηλεκτρονική βάση συλλογής υπογραφών, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για την απομάκρυνση της  επικίνδυνης κεραίας.

» Το αγαθό της δημόσιας υγείας, ιδίως των ευπαθών πληθυσμών, όπως τα παιδιά, είναι υπέρτερο των επιχειρηματιών και οικονομικών συμφερόντων.

Αυτή την αυτονόητη αξία είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε, όσοι διατηρούμε τον αυτοσεβασμό μας, δίνουμε προτεραιότητα στο δημόσιο συμφέρον και νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας.

Μια κεραία κινητής τηλεφωνίας, παρότι εξυπηρετεί το δικαίωμα, αλλά και αγαθό της επικοινωνίας, δεν μπορεί στη στάθμιση να ιεραρχηθεί ως υπέρτερο της δημόσιας υγείας και να εγκαθίσταται σε απόσταση 45 μέτρων από σχολείο, και συγκεκριμένα το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζακύνθου.

Καλούμε τους αρμόδιους δημόσιους φορείς και αρχές να αναλάβουν την ευθύνη τους, που είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Να λάβουν κι εφαρμόσουν τις αναγκαίες αποφάσεις που επιτάσσουν οι νομικοί και ηθικοί κανόνες και να «ξηλώσουν» την κεραία.

Καλούμε τους έχοντες οικονομικά συμφέροντα από την εγκατάσταση της κεραίας – VODAFONE και ΕΜΙΣΘΩΤΗ – να συμμορφωθούν με τους νόμους, να σεβαστούν την υγεία των μαθητών και την τοπική κοινωνία και να σταματήσουν αυτά τα σχέδια τους.

Αλλιώς καλούμε τη ζακυνθινή κοινωνία να διακόψει τις τηλεφωνικές συνδέσεις μ’ αυτή την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Με τη δυσάρεστη αυτή ευκαιρία και τη συγκυρία της οικονομικής κρίσης ας θυμηθούμε τις αξίες και τα αληθινά συμφέροντά μας.

Το καλό των παιδών και το δημόσιο συμφέρον είναι κοινό και μας ενώνει. «

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: