ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


  • Μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμός στην συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Προχωρά η δημιουργία έξι τοπικών οργανώσεων

 

  • Νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία της Ζακύνθου η εκλογή του Σταύρου Κοντονή, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

 

  • Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε  στην Ζάκυνθο τον φαύλο κύκλο οπισθοδρόμησης και διαπλοκής

Μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμός των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ  υπήρξε στην συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιούνη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πολιτιστικού κέντρου Σαρακηνά-δυο, παρουσία και του νέου βουλευτή Σταύρου Κοντονή,  με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την οργανωτική ανασυγκρότηση του σχήματος.

Το αποτέλεσμα της Ζακύνθου με τις 8.073 ψήφους και ποσοστό 34.75%  για τον  ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πανελλαδικά ποσοστά και προκύπτει από απόλυτη αύξηση των ψήφων του στη νησί κατά 4.305 συγκριτικά με αυτό της 6ης Μάη ( 3.768  ψήφοι ).

Η δυναμική που ανέπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ πανελλαδικά, με την ανάδειξη του σε βασικό κορμό μιας νέας μεγάλης λαϊκής,  προοδευτικής αντιμνημονιακής πλειοψηφίας,  που διεκδίκησε με αξιώσεις την διακυβέρνηση της χώρας και κατέκτησε πρωτοφανή για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα  εκλογικά ποσοστά ήταν αναμφισβήτητα η πρώτη σημαντική αιτία αυτού του αποτελέσματος.

Ταυτόχρονα η ανάδειξη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ στην Ζάκυνθο,  σαν την πραγματικά  φερέγγυα και αξιόπιστη εναλλακτική  πρόταση για να σπάσει τον φαύλο της οπισθοδρόμησης και της διαπλοκής,  οδήγησε σημαντικότατο τμήμα ψηφοφόρων – που στις 6 Μάη δεν στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ,  να τον επιλέξουν και  με την καρδιά και με το νου, σαν  την χρήσιμη ψήφο για να αλλάξει πολιτική σελίδα ο τόπος μας.

Όπως εκτιμήθηκε  η  προέλευση των επιπλέον  ψηφοφόρων  είναι τόσο από το χώρο της κομουνιστικής αριστεράς, της οικολογίας , της προοδευτικής σοσιαλιστικής παράταξης, της αντιμνημονιακής  δεξιάς αλλά και από έντιμους συντηρητικούς πολίτες. Είναι μια καθαρή νίκη  που αναδεικνύει τις έντιμες και υγιείς κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας σε ηγεμονική θέση απέναντι στις πολιτικές και στα πρόσωπα της διαπλοκής και του πελατειακού κράτους.

Η κατάκτηση της βουλευτικής έδρας εκτιμήθηκε και σαν ιδιαίτερα αυξημένη ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στη ζακυνθινή κοινωνία τόσο από το  νέο βουλευτή Σταύρο Κοντονή αλλά και από το σύνολο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ανοικτή λαϊκή δημοκρατική παράταξη της ριζοσπαστικής αριστεράς,  με την  ένταξη και την  συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών,  που ήρθαν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δημιουργηθεί  ο απαραίτητος ιστός της κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης. Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι  και το ζήτημα της διαμόρφωσης κοινής ταυτότητας απόψεων και θέσεων στη βάση των προτάσεων και των επεξεργασιών του χώρου.

Αποφασίστηκε η δημιουργία έξι τοπικών πολιτικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ  στη Ζάκυνθο, με γεωγραφική κατανομή  στην βάση των δημοτικών ενοτήτων ( Αρκαδίων, Αλυκών, Αρτεμησίων, Ελατίων, Ζακυνθίων και Λαγανά ) και ορίστηκαν από την συνέλευση επιτροπές πρωτοβουλίας για την συγκρότηση των οργανώσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Προβληματισμός ακόμα αναπτύχθηκε στην συνέλευση για την ανάγκη επεξεργασίας και διεκδίκησης ενός συνολικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ζακύνθου, αλλά και για την διεκδίκηση μικρών καθημερινών προβλημάτων,  για την λειτουργία γραφείου τύπου και επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού, για την καθιέρωση ανοικτών λαϊκών συνελεύσεων,  για την  αποφυγή εντάξεων στο χώρο από  καιροσκοπισμό και ιδιοτέλεια .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: