Το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικο Μέτωπο Στόχος η εκλογή Βουλευτή!


Τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διεκδικεί ψήφο διαμαρτυρίας ή οργής αλλά ψήφο εξουσίας, η Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος στη Ζάκυνθο, παρουσίασε χθες το μεσημέρι το τοπικό ψηφοδέλτιο αλλά και τις πολιτικές θέσεις που αφορούν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Το ψηφοδέλτιο, που αποτελείται από την λογίστρια Αθηνά Μυλωνά, το δικηγόρο Σταύρο Κοντονή και τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Μαρίνο Κουρή, παρουσίασε ο Συντονιστής της τοπικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης, που υπογράμμισε πως η διενέργεια των εκλογών αποτελεί μια νίκη του κινήματος αντίστασης και ανατροπής του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
«Οι δυνάμεις της Τρόικας, τρέμουν την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού και ανησυχούν μήπως οι δικοί τους άνθρωποι δεν πάνε καλά στις εκλογές. Αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του ο λαός και να τους απογοητεύσει!» ανέφερε ο κ. Κασσιμάτης, τονίζοντας πως τα τελευταία 2,5 χρόνια, καταγράφηκαν σημαντικοί αγώνες που αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη και στους οποίους πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ .

Βιογραφικά υποψηφίων:
Σταύρος Κοντονής
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1963 και ασκεί από το 1995 το επάγγελμα του δικηγόρου.

Κατά την διάρκεια της φοίτησης  του στη νομική σχολή διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών νομικής και μέλος του προεδρείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Ήταν  εκλεγμένο μέλος  της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών  και της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Ασύλου σαν εκπρόσωπος των φοιτητών .

Την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος του γραφείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΚΟΝ » Ρήγας Φεραίος» της νεολαίας  του ΚΚΕ εσωτερικού 

Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς ( ΑΚΟΑ ) και της Πανελλαδικής  Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίμης Μαρίνος  Κουρής
Ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ( ΕΜΠ)

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1946, είναι παντρεμένος με την Αγγελική  Μπόν και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Είναι μόνιμος κάτοικος  Βασιλικού μετά την συνταξιοδότηση του .

Εργάστηκε για 35 και πλέον χρόνια στην ανώτατη εκπαίδευση ( ΕΜΠ- ΤΕΙ Αιγάλεω, Ιονίων Νήσων κ.α ) και στην βιομηχανία ( Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου κ.α)

Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Διευθυντής του εργαστηρίου  Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών , Πρόεδρος του επιμορφωτικού κέντρου Χημικών Μηχανικών , Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος :  Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός ¨Έργων Υποδομής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο , Πρόεδρος της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ .

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπήρξε τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος σε περισσότερους από 20 Οργανισμούς – Επιχειρήσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα .

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 250 δημοσιεύσεις και μέχρι τώρα είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε επτά διεθνή περιοδικά.

Από το 1975 είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δραστηριότητα ( ΕΜΠ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας , Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών ).

Αθηνά Μυλωνά του Αναστάσιου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και κατοικεί στη Ζάκυνθο τα τελευταία  18 χρόνια .

Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Χρυσάνθη και έχουν αποκτήσει  δύο παιδιά.

Είναι απόφοιτος Λογιστικής σχολής .

Εργάστηκε στο Ιδιωτικό τομέα  για 12 χρόνια σαν λογίστρια .

Ασχολήθηκε με τα κοινά στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: