Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα τέλη 29-2-2012


ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

« Ο Δήμαρχος της τρόικας και των σκανδάλων είναι εδώ και ληστεύει το λαό »


Ο χαμηλόβαθμος  υπαλληλίσκος της τρόικας και των μνημονίων, ο πρωταγωνιστής παλιών και νέων σκανδάλων στην αυτοδιοίκηση, σημερινός δήμαρχος  Ζακύνθου  Στέλιος Μποζίκης   μαζί με τους πολιτικούς του συνεταίρους ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους – Πράσινους υλοποιούν  χωρίς ντροπή  μια  ανελέητη,  ληστρική , φορομπηχτική, παράνομη και ανήθικη επίθεση, κατά του ήδη  καταρρέοντος εισοδήματος των συμπολιτών μας ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών.

Το γεγονός αυτό συνειδητοποιεί κάθε συμπολίτης μας, όταν παίρνει στα χέρια του τον λογαριασμό της ΔΕΗ  και αντιλαμβάνεται ότι καλείται να πληρώσει  απίστευτα δημοτικά τέλη ακόμα και για το σπίτι του σκύλου του…….

Την στιγμή, που τα αλλεπάλληλα κύματα των μνημονιακών μέτρων, της νέας δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών  νόμων   τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής συγκυβέρνησης Πασόκ – ΝΔ  σαρώνουν την κοινωνία, βουλιάζοντας την καθημερινά στην ανεργία , στην ύφεση και στην χρεοκοπία. Αντί να συζητάμε για μειώσεις στα δημοτικά τέλη συζητάμε για εξωφρενικές  αυξήσεις.

Έτσι η  δημοτική αρχή αναλαμβάνει την υλοποίηση του μεριδίου,  που της αντιστοιχεί  στο μνημονιακό «  έγκλημα ».

Ο Στέλιος Μποζίκης σαν νέος Γκαίμπελς, έχει το θράσος να υποτιμά την νοημοσύνη των συμπολιτών μας και  να ισχυρίζεται  ότι  με  την « επανακαταμέτρησης»  των κτιρίων  και  με  τα επιπλέον ( ? )  3.400. 000 τ.μ. ( ?? ),  που  ο δήμος δήθεν  « πιστοποίησε» ,  οι πολίτες δεν θα πληρώσουν  κανένα επιπλέον  χαράτσι  κα ότι  μάλιστα τους προστάτευσε  και από τα χαράτσια του κράτους. Αποκρύπτοντας εκτός των άλλων το γεγονός ότι σύμφωνα με  δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, που δεν διαψεύσθηκαν ( Ημερησία 20/2 ), στο νέο έντυπο Ε1 της εφορίας οι φορολογούμενοι θα αναγράφουν εκτός των άλλων και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας τους.

Ο  πρωταγωνιστής παλιών και νέων σκανδάλων στην αυτοδιοίκηση έχει  το θράσος να εμφανίζεται σαν ο εγγυητής της νομιμότητας και της ισονομία των πολιτών  και να εγκαλεί το σύνολο της κοινωνίας, που διαμαρτύρεται για τα χαράτσια  σαν κλέφτες και παρανόμους.

Η Ν.Σ.Ε.  Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει στον ζακυνθινό λαό την νέα  απίστευτης έκτασης κομπίνα του δημάρχου, ειδικότερα:

  1. Το έργο της « επανακαταμέτρησης» ανατέθηκε –  μετά από κατάτμηση του σε τρία μικρότερα έργα, αξίας 20.000 ευρω  το καθένα  – σε τρεις εταιρείες αντίστοιχα, οι οποίες διαφημίζονται με κοινή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
  2. Το έργο  ποτέ δεν παραλήφθηκε νόμιμα,  διότι ο Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκρινε το σύνολο των ενταλμάτων  πληρωμής στους αναδόχους.
  3. Δεν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της «επανακαταμέτρησης»  ( λες και 3.400. 000 τ.μ. επιπλέον είναι στραγάλια) . Άγνωστο είναι το   πως νόμιμα αποθηκεύτηκαν ώστε και να μπορούν να δημοσιοποιηθούν  με ατομικές ενημερώσεις ( όπως έγινε με το κτηματολόγιο) αλλά και ταυτόχρονα  αυτό να μην συγκρούεται  με την προστασία των προσωπικών δεδομένων
  4.   Αντίθετα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στη  ΔΕΗ ( στα κεντρικά και όχι στην Ζάκυνθο ). Ποια άραγε  είναι  η αξιοπιστία του  μηχανισμού μεταφοράς των δεδομένων  στη ΔΕΗ προς αποφυγή λαθών αλλά και επιλεκτικής  « εύνοιας η τιμωρίας»  ανά  περίπτωση. Την στιγμή μάλιστα που όπως καταγγέλλουν πολίτες έχει ήδη στηθεί ρουσφετολογικός μηχανισμός στο Βανάτο
  1.  Η μέθοδος της προσεγγιστικής φωτογραμμετρίας που χρησιμοποιήθηκε είναι  μέθοδος όχι καθαρά επιστημονική και μη ακριβής όπως άλλωστε επισημαίνουν και αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες.
  2. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18 Γενάρη για τον καθορισμό των δημοτικών τελών καθαριότητας, στην οποία καμία αναφορά δεν γίνεται για την « επανακαταμέτρηση» ( γιατί άραγε ? )  βρίθει παρανομιών κυρίως όμως παραβιάζει την αρχή της ανταποδοτικότητας των τελών καθαριότητας. Δεν είναι  λογικό να αυξάνονται τα τέλη καθαριότητας  την στιγμή-  που  σύμφωνα με  δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου καθαριότητας – τα συνολικά σκουπίδια του νησιού μειώθηκαν .

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει σε ένα μαχητικό μαζικό κίνημα των πολιτών και των φορέων της Ζακύνθου για να ακυρωθούν  τα ληστρικά χαράτσια του δημάρχου και των πολιτικών του συνεταίρων.

Την  Πέμπτη 1 Μάρτη στις 1.30 μμ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί σχετική συνέντευξη τύπου

Ζάκυνθος 29  /  2  /  2012

                                           Ν.Σ.Ε.   ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: