Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – Ο Καλλικράτης είναι εδώ και ληστεύει το λαό


ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

« Ο μνημονιακός Καλλικράτης είναι εδώ και ληστεύει το λαό »


Σε νέα ανελέητη,  ληστρική , φορομπηχτική και ανήθικη επίθεση, κατά του ήδη  καταρρέοντος εισοδήματος των συμπολιτών μας ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών,  προχωρά η δημοτική αρχή και οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν

( Πασόκ,  ΔΗΜΑΡ,  Οικολόγοι-Πράσινοι )  με αφορμή την νέα καλλι-κρατειακή πολιτική τιμολόγησης στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Την στιγμή, που τα αλλεπάλληλα κύματα των μνημονιακών μέτρων, τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης Πασόκ-ΝΔ- ΛΑΟΣ, σαρώνουν την κοινωνία, βουλιάζοντας την καθημερινά στην ανεργία , στην ύφεση και στην χρεοκοπία. Αντί να συζητάμε για μειώσεις στα δημοτικά τέλη συζητάμε για αυξήσεις.

Έτσι η  δημοτική αρχή, σύμφωνα με τις δηλώσεις  του κ. δημάρχου ( 14/12 ), μετά απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου και εν όψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αναλαμβάνει την υλοποίηση του μεριδίου,  που της αντιστοιχεί  στο μνημονιακό «  έγκλημα ».

«Ελέω Καλλικράτη» και λόγω  των μνημονιακών περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2012, ουσιαστικά μεταφέρει στις πλάτες των δημοτών  το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας – φωτισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας δεν επιχορηγούνται πλέον ούτε με ένα ευρώ.

Με τις ονομαστικές αυξήσεις στην επαγγελματική χρέωση ανά τ.μ. στις δημοτικές ενότητες Λαγανά, Αρκαδίων, Αρτεμησίων και Ελατίων αλλά κυρίως με την αμφισβητούμενης νομιμότητας και αξιοπιστίας επανακαταμέτρηση των συνολικών τετραγωνικών των δομημένων επιφανειών ( ? ) σε ολόκληρο τον  δήμο ( στις οποίες μάλιστα συμπεριλαμβάνει τους ημι-υπαίθριους χώρους και  τα μπαλκόνια )  ώστε τελικά να προκύπτει συνολική  επιπλέον επιφάνεια 3.400.000 τ.μ. (!)  οδηγούμαστε  σε  διπλασιασμό των δημοτικών τελών,  τα οποία θα ανέλθουν σε 7.5 εκατομμύρια ευρώ

Η διαδικασία της επανακαταμέτρησης και η συνεπαγόμενη τροπο-ποίηση νόμιμων περιουσιακών δεδομένων για κάθε δημότη, ενώ στερείται βασικών στοιχείων νομιμοποίησης και εγκυρότητας έχει όλα τα στοιχεία ενός ανήθικου  εκβιασμού σε όλους τους δημότες.

Χωρίς κανείς να υπερασπίζεται την αυθαίρετη και παράνομη δόμηση – για όσους προφανώς αφορά – και με το δεδομένο ότι έχουν ξεκινήσει  διαδικασίες νομιμοποίησης, δεν είναι δυνατόν  να μην καταδικάσουμε την συνολική ενοχοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας, που με άθλιο,  ανήθικο και παράνομο  τρόπο επιχειρεί η δημοτική αρχή, προκειμένου να την εξαναγκάσει  να αποδεχθεί τα νέα δυσβάσταχτα χαράτσια.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιο σύστημα τιμολόγησης των δημοτικών τελών ώστε σε κάθε περίπτωση τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα να πληρώσουν λιγότερα τέλη  στηρίζεται  σε ένα μεικτό σύστημα τιμολόγησης  το οποίο κατά 50% θα στηρίζεται στην επιφάνεια του ακινήτου ( οικιακού η επαγγελματικού ) και  κατά  50% στον συνολικό όγκο και το βάρος  των παραγόμενων στερεών αποβλήτων από τα ξεχωριστά  νοικοκυριά, τους επαγγελματικούς χώρους και τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Απορρίπτοντας σαν παράνομη και αναξιόπιστη την επανακαταμέτρηση της συνολικής επιφάνειας των ακινήτων, προτείνουμε:

Στο σκέλος της τιμολόγησης με βάση την επιφάνεια του ακινήτου να λαμβάνεται υπ όψιν  διαφορετικός συντελεστής κλίμακας συνολικής  επιφάνειας, διαχωρισμός των επιφανειών σε κύριες και βοηθητικές,  η αντικειμενική αξία του ακινήτου και η φοροδοτική ικανότητα του δημότη.

Στο σκέλος της τιμολόγησης με βάση το συνολικό όγκο και το βάρος των παραγόμενων στερεών αποβλήτων,  να υπάρξει συνδυασμός με δράσεις μείωσης στην πηγή των παραγόμενων σκουπιδιών με διαχωρισμό στην πηγή ( σύστημα πολλαπλών κάδων ) , ανακύκλωση στην πηγή και οικιακή κομποστοποίηση –  κομποστοποίηση μεγάλων μονάδων.

Ώστε η  μείωση των παραγόμενων σκουπιδιών  ανά νοικοκυριό η επαγγελματικό χώρο  να οδηγεί σε μείωση των τελών  ( λιγότερα τέλη,  για λιγότερα σκουπίδια )

Καλούμε όλους τους πολίτες στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη στις 7.00 μμ

 

Όχι στα νέα Δημοτικά Χαράτσια στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Ζάκυνθος 19 / 12 / 2011

                                    Ν.Σ.Ε.   ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: