ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Σε λαική συνέλευση ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και την φορομπηχτική πολιτική του δήμου στο νερό εξελίχθηκε το δημοτικό συμβούλιο.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, επροσώπων συλλόγων και λαικών επιτροπών, του ΠΑΜΕ Ζακύνθου καθώς και με την παρουσία όλων των δημοτικών συνδυασμών της αντιπολίτευσης συμβούλων της πλειοψηφίας και περιφερειακών συμβούλων και ενώ ο δήμαρχος κ Μποζίκης καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Αρμένης αποχώρησαν από την συνεδρίαση καταδικάστηκαν τα φορομπηχτικά μέτρα και τα χαράτσια των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του δημάρχου, ο οποίος με μια πρωτοφανή κίνηση περιφρόνησης και απαξίωσης του αιτήματος των πολιτών εγραψε μια κυριολεκτικά μαύρη σελίδα στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου, αρνούμενος να συζητήσει το αίτημα των δημοτών για στήριξη του δήμου στο αίτημα να μην πληρωθεί το χαράτσι στην ΔΕΗ.

Οι πολίτες και οι φορείς ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επιμένοντας στο να λάβει θέση το δημοτικό συμβούλιο στο αίτημα τους.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Πολιτών ενέντια στα χαράτσια κατατέθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

Πρόταση Ψήφισματος της
Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια πρός το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου , στη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, συζήτησε διεξοδικά το μέτρο της επιβολής του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, τέλος που οι πολίτες καλούνται να το καταβάλλουν, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα – αποφάσεις :

1. Θεωρεί το μέτρο άδικο και επιπλέον σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου, το μέτρο αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.

2.Είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το λαϊκό εισόδημα με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τις φοροεπιδρομές, ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο. Γίνεται δυσβάστακτο και από το ένα εκατομμύριο των ανέργων, και από όσους βρίσκονται σε πλήρη εισοδηματική αδυναμία χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, και από τους μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και από τις επιχειρήσεις με ελάχιστο ή μηδενικό τζίρο και εισόδημα.

3.Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας, που συνοδεύει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της. Θα κόβουν το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, με μικρά παιδιά, με υπερήλικες.
Ταυτόχρονα θα κόβεται και η παροχή νερού, αφού όπως είναι γνωστό η υδροδότηση για πολλά νοικοκυριά στη Ζάκυνθο, είναι άμεσσα εξαρτημένη από την ρευματοδότηση.
Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν με απόγνωση ένα μεροκάματο για να εξασφαλίσουν την διατροφή των παιδιών τους.
Ιδιαίτερη συμβολή στο κοινωνικό αδιέξοδο έχει και η φορομπηχτική απόφαση της ΔΕΥΑΖ για αύξηση στους λογαριασμούς του νερού 103%.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:

Καλεί τους δημότες σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και καταδικάζει την πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ -ΛΑΟΣ.

Απαιτεί την άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού.

Αποφασίζει την άμεση κατάργηση της απόφασης για αύξηση 103% στους δημοτικούς λογαριασμούς του νερού

Δίνει εντολή στην ης νομική υπηρεσία για υποστήριξη των δημοτών που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι . Καθώς και για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού, όπου γίνει διακοπή ρεύματος.

Στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και σε υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και στην έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε δημότη.

Να συντονίσει την δράση του με άλλους δήμους.

Η απόφαση να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».
Ζάκυνθος 23/11/2011

Πηγή: Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: