Απάντηση στη ΝΕ του ΚΚΕ για την επίθεση στο Σταυρο Κοντονή


ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Τελικά  ποιος είναι ο ταξικός  εχθρός για την  ηγεσία του ΚΚΕ στην Ζάκυνθο ?

Την στιγμή που η κορύφωση του δράματος του ελληνικού λαού, με τις αποφάσεις της συνόδου των Βρυξελών και  την επιβολή μόνιμης λιτότητας, μόνιμης επιτροπείας και  μόνιμης άρσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, βρίσκεται προ των πυλών.

synaspismos23 Την στιγμή  που η υποτελής στην τρόικα  κυβέρνηση Παπανδρέου ολοκληρώνει τον καταστροφικό πολιτικό της κύκλο με την υπογραφή  αυτών των αποφάσεων,  στη διαμόρφωση των οποίων περιορίστηκε στο ρόλο του άβουλου παρατηρητή.

Αυτή την στιγμή επέλεξε η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, να προχωρήσει σε μία χυδαία και συκοφαντική  επίθεση  στο ΣΥΡΙΖΑ  και στο στέλεχος της  οργάνωσης Ζακύνθου σ. Σταύρο Κοντονή, διατυπώνοντας σε βάρος του ανυπόστατες κατηγορίες  σαν δήθεν «  συνήγορο της δράσης  των κουκουλοφόρων ».

Σε δηλώσεις του,  σε τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα ο σύντροφος μας κατήγγειλε την δολοφονική δράση των λεγομένων κουκουλοφόρων και τον αντικειμενικά προβοκατόρικο τρόπο με τον οποίο δρουν κάποιες  ανεξέλεγκτες  ομάδες στις λαϊκές κινητοποιήσεις, σημειώνοντας, ότι εξ αιτίας του τρόπου που λειτουργούν, δεν είναι λίγες οι φορές, που εντός αυτών των ομάδων παρεισφρύουν  εγκάθετοι της αστυνομίας. Επίσης με σαφή τρόπο τοποθετήθηκε, όπως άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις κυρίαρχες ευθύνες των δυνάμεων καταστολής και την ευθύνη που έχουν στο θάνατο του αγωνιστή συνδικαλιστή Δημήτρη Κοτσαρίδη  , αφού απ’ ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε η εκτεταμένη χρήση χημικών συνετέλεσε στον άδικο χαμό του.

Όμως δεν ήταν δυνατόν να σιωπήσουμε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα στελέχη του, ούτε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», ότι η στάση του ΚΚΕ στην συγκέντρωση της 20ης Οκτωβρίου στην πλατεία Συντάγματος, συνιστούσε ακραία μορφή άσκησης βίας εις βάρος διαδηλωτών άλλων πολιτικών συλλογικοτήτων, που δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ και δεν είναι αρεστοί στην ηγεσία του ΚΚΕ, όπως τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και οι μετέχοντες στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών.

Αλήθεια τι σχέση έχουν οι πολίτες που διαμαρτύρονται κατά των μέτρων της κυβέρνησης με τους «μπαχαλάκηδες» και τις δυνάμεις καταστολής, για να γίνονται αποδέκτες βίας εις βάρος τους από το ΚΚΕ;

Για ποίο λόγο πολιτικές συλλογικότητες θα πρέπει να πάρουν την άδεια της ηγεσίας του ΚΚΕ για να διαδηλώσουν ειρηνικά και συντεταγμένα;

Μήπως στην Ζάκυνθο δεν είδαμε το ΠΑΜΕ να καταλαμβάνει την πλατεία της Νομαρχίας, την στιγμή που στο χώρο αυτό είχε προγραμμα-τιστεί συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο του Εργατικού Κέντρου, για την αποφυγή επεισοδίων;

Πώς είναι δυνατόν το ΚΚΕ από την μία να δέχεται τα εύσημα του Άδωνι Γεωργιάδη και του δημοσιογραφικού κατεστημένου για τις θεάρεστες υπηρεσίες που προσφέρει εις βάρος ειρηνικών διαδηλωτών, και από την άλλη να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν καλύπτει τους «κουκουλοφόρους»  την στιγμή μάλιστα που υπήρξε απερίφραστη καταδίκη αυτών των πρακτικών εκ μέρους μας;

Τα γεγονότα της 20/10 στο Σύνταγμα, αναδεικνύουν πως αυτή η μανιασμένη κρατική καταστολή που  υποβοηθείται και συμπληρώνεται από τη δολοφονική δράση  των ομάδων της τυφλής βίας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεθόδους (που προκρίνει η ηγεσία του ΚΚΕ) που κλιμακώνουν την  στρατιωτικοποίηση  της αντιπαράθεσης και αναπτύσσουν πρακτικές ξένες και εχθρικές στο μαζικό κίνημα.  Οι μέθοδοι αυτοί τελικά αφήνουν έκθετες τις πολλές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών και ευνοούν την απομαζικοποίηση και τη διάλυση των κινητοποιήσεων.  Σε αυτή τη φάση του κινήματος και με την ταξική πάλη να οξύνεται, πάνω από όλα και πριν από όλα απαιτείται η μαζικότητα του αγώνα, με πολιτικό και πρακτικό συντονισμό όλων των δυνάμεων που αναφέρονται στο κίνημα και στο λαό και με τον απαράγραπτο στόχο της ανατροπής της πολιτικής του συστήματος.

Είναι όμως και κάτι ακόμη που η ηγεσία του Περισσού τρέμει, όσο τίποτε άλλο: ότι σήμερα ο λαός και κυρίως οι έλληνες κομμουνιστές και αριστεροί καταλαβαίνουν τον αήθη ρόλο που έπαιξε η ηγεσία του ΚΚΕ τον Δεκέμβρη του 2008, όταν και πάλι κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΛΑΟΣ και τα κόμματα του δικομματισμού, για τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα ως εκ θαύματος ανακάλυψε το ΚΚΕ, αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε από τότε: ότι υπάρχουν βίαιες ομάδες -τις οποίες ούτε το ίδιο το ΚΚΕ κατάφερε να περιορίσει- στις οποίες μπορεί να παρεισφρύσουν εγκάθετοι της αστυνομίας. Οι ομάδες αυτές δρουν  ανεξέλεγκτα καταστρέφοντας δημόσια και ιδιωτική περιουσία, και αντικειμενικά συκοφαντούν  των λαϊκούς  αγώνες και  δυσφημούν  την αριστερά.

Αλήθεια τι έγιναν οι δήθεν περιφρουρημένες και ασφαλείς συγκεντρώσεις του ΚΚΕ;

Είναι προφανές, ότι για την ηγεσία του ΚΚΕ το πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορεί η ηγεσία του ΚΚΕ να δώσει μία λογική και τεκμηριωμένη απάντηση στους χιλιάδες  σ/φους αγωνιστές – μέλη του ΚΚΕ, για ποίο λόγο αρνείται την ενότητα της αριστεράς στο μαζικό κίνημα, στα σωματεία και στις εκλογές. Για πιο λόγο κρατά διασπασμένο το λαϊκό κίνημα και το λαό της αριστεράς, στις συνθήκες της πιο ακραίας επίθεσης που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι, από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκφραστές τους, τα κόμματα του δικομματισμού και τους κολαούζους τους.

Για ποίο λόγο η αριστερά πρέπει να πολιτεύεται διασπασμένη και κατακερματισμένη, την στιγμή που μπορεί ν’ αναδειχτεί πρώτη πολιτική δύναμη και ν’ ακυρώσει στην πράξη την πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού, του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των αμερικανών, χαράζοντας μία νέα πορεία για τον τόπο στην προοπτική του σοσιαλισμό;

Την στιγμή που ένα ανερχόμενο λαϊκό κίνημα  δημιουργεί  την ελπίδα μίας άλλης πορείας  για τον λαό και την χώρα μας.

Μια ελπίδα που η συσπείρωση  και η κοινή  δράση  του κινήματος  και των αριστερών αντιμνημονιακών  δυνάμεων  μπορεί να κάνει πραγματι-κότητα.

Αυτή ακριβώς  την στιγμή αδυνατούμε  πράγματι να παρακολουθήσου-με την  ηγεσία ΚΚΕ στην Ζάκυνθο  στο κυνήγι των εσωτερικών εχθρών.

H Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπη

Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ

Ζάκυνθος  26/10/2011

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: