Προκλητικές προσλήψεις από το Δήμο Ζακύνθου


ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Προκλητικές προσλήψεις, αμφισβητούμενης αναγκαιότητας, από το Δήμο Ζακύνθου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου με ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι ο Δήμαρχος Ζακύνθου, παρά τα τεράστια χρέη προς τις τράπεζες και τρίτους και την αδυναμία του Δήμου να πληρώνει τακτικά τους εργαζόμενους, αποφάσισε τον Ιανουάριο τ.ε. να προσλάβει τρεις ειδικούς συμβούλους με ιδιαιτέρως υψηλό μηνιαίο μισθό υπέρ εκάστου εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, προσελήφθη η δικηγόρος κ. Σοφία Φωτοπούλου, ενώ ήδη ο Δήμος απασχολούσε και απασχολεί άλλη δικηγόρο την κ. Μαρία Ζαχαροπούλου, παρακάμπτοντας την κ. Διονυσία Σιδηροκαστρίτη, η οποία είχε και αυτή υποβάλει αίτηση διορισμού, μετά την σχετική προκήρυξη και παρά το γεγονός ότι η τελευταία διέθετε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διοικητικό Δίκαιο και είχε χρόνο άσκησης επαγγέλματος 10 ετών, εις αντίθεση με την κ. Φωτοπούλου, η οποία έχει ασκήσει το επάγγελμα μόνο δύο χρόνια.

Περαιτέρω, προσελήφθη ο αρχιτέκτονας κ. Κωνσταντίνος Κιτσίκης, την στιγμή που μετά την ενσωμάτωση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ζακύνθου με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, παρουσιάζουν υπερπληθώρα επιστημονικού προσωπικού.

Τέλος προσελήφθη ο γεωπόνος κ. Μαρίνος Κούτσης, ως σύμβουλος ανάπτυξης, την στιγμή που ο ίδιος είναι διευθύνων σύμβουλος στην αναπτυξιακή εταιρία με την επωνυμία Συνεταιριστική Αυτοδιοικητική Ζακύνθου Α.Ε. της οποίας κύριος μέτοχος σε ποσοστό 90% είναι ο Δήμος Ζακύνθου και ως εκ τούτου καλείται να προσφέρει υπηρεσίες συμβούλου, για κάτι που ήδη πράττει, από άλλη θέση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. 1.    Πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός να περιορίζουν δραστικά τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από την άλλη να διαμορφώνουν πλαίσια που επιτρέπουν σε Δημάρχους και μάλιστα σε υπερχρεωμένους Δήμους, όπως ο Δήμος Ζακύνθου, στο όνομα του Καλλικράτη, να προβαίνουν σε προκλητικές προσλήψεις αμφισβητούμενης αναγκαιότητας σε σχέση με τις προτεραιότητες και τις υπαρκτές ανάγκες ενός Δήμου ο οποίος τελεί σε μια κατάσταση που προσομοιάζει με στάση πληρωμών;  

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 Λαφαζάνης Παναγιώτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: